Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Werkgelegenheid cijfers DubaiDe werkgelegenheid en beroepsbevolking in Dubai laat een zeer divers beeld zien.

De relatief jonge populatie van Dubai bestaat voor het overgrote deel uit expats die vanuit de hele wereld in Dubai komen werken. In de bouw en productie sector zijn voornamelijk Aziatische werknemers ,voornamelijk uit landen als India en Pakistan, volop vertegenwoordigd. De verdeling van de de beroepsgroepen laat zien dat ongeveer 1/5 bestaat uit managers en andere professionals die werkzaam zijn bij de grote, internationale bedrijven en ketens die in Dubai gevestigd zijn. 

Meer dan 95% van de beroepsbevolking is dan ook in loondienst en 3,4% als werkgever met personeel. Het resterende percentage zelfstandige zonder personeel, kortweg ZZP-ers genoemd, vertegenwoordigen nog slechts 0,7% van de totale beroepsbevolking in Dubai.

Via Ontdek Dubai.NL vind je alle informatie over de werkgelegenheid en beroepsbevolking in Dubai met cijfers en statistieken afkomstig van Dubai Statistics Center.

Opleidingsniveau

Als er gekeken wordt naar het opleidingsniveau van de werkzame beroepsbevolking in Dubai, dan zijn er een aantal opvallende kenmerken aan te wijzen. Zo is het aandeel werknemers met een Bachelor of gelijkwaardig diploma het grootst.

Door de komst van internationale bedrijven en organisaties zijn er vele expats in Dubai woonachtig, waardoor dit opleidingsniveau als meest vertegenwoordigd is in Dubai.

Op de tweede en derde plaats in de statistieken staan het middelbaar en lager onderwijs dat verklaarbaar is door de relatieve jonge opbouw van de bevolking van Dubai. Het percentage ongeletterdheid lag in 2019 op 2,6%.

Scholen en onderwijs in Dubai

Economische activiteiten

De cijfers in de verdeling van werkzame personen naar economische activiteit in Dubai, laten zien dat meer dan de helft van de beroepsbevolking werkzaam is in de bouwsector, groot- en detailhandel en de productiesector.

Hoewel Dubai een honderden hotels en restaurants kent, is slechts 5% van de beroepsbevolking werkzaam in deze sectoren.

Dit gegeven laat ook zien dat de economie van Dubai zich niet alleen richt op de toerisme toestroom, maar zich voornamelijk ook als handelshub ontwikkelt tussen de Amerikaanse/Europese en Aziatische markten.

Economie van Dubai

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

Zoeken