Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Misdaad en rechtspraak cijfers Dubai

Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn een relatief veilige bestemmingen in de wereld. Dit komt mede door dat het gemiddelde besteedbare inkomen in het emiraat bovengemiddeld ligt. Daarnaast kunnen de boetes en straffen in Dubai zeer fors zijn. 

Ondanks al deze zaken, zijn er voornamelijk lichte misdrijven die op de misdaadkaart van Dubai terechtkomen en deze type misdaad laat de afgelopen jaren een flinke stijging zien. Dit komt vooral door het feit dat er scherper door de politie in Dubai wordt opgetreden. Het aantal veroordeelde personen in Dubai lag in 2014 op meer dan 53.000, terwijl dit in 2016 verdubbeld is naar meer dan 100.000. Meer dan 60% van de veroordeelde personen zijn afkomstig uit Azië, die ook in grote aantallen werkzaam zijn in Dubai.

Ontdek Dubai.NL heeft de belangrijkste cijfers en statistieken omtrent de misdaad en rechtspraak van het Dubai Statistics Center op een rij gezet en weergegeven in verschillende grafieken.

Er zijn in Dubai veel meer mannen dan vrouwen werkzaam zijn in de rechtsgebieden, maar dit komt overeen met de opbouw van de populatie die voor 70% uit mannen bestaat.  Daarentegen is het aantal en percentage werkzame vrouwen in de rechtspraak wel aan het toenemen.

Tussen 2014 en 2016 was er bij het aantal mannelijke advocaten in Dubai een stijging zichtbaar van ongeveer 18%, maar het het aantal vrouwelijke advocaten nam met meer dan 50% toe. In dezelfde periode zijn er 5 mannelijke en 1 vrouwelijke rechter bijgekomen. 

De toename van de politiecontroles en activiteiten zijn ook duidelijk te zien in het aantal verkeersovertredingen in Dubai. Het totale aantal steeg in 3 jaar tijd van 2,6 miljoen naar 4,2 miljoen overtredingen. Een opvallend gegeven is dat met name de radarsnelheidsovertredingen zijn toegekomen. Dit is toe te schrijven aan de uitbreiding van flitspalen en trajectcontroles.

Strafzaken en boetes in Dubai ➔

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

Zoeken