Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Scholen in DubaiBasis en voortgezet onderwijs is gratis voor alle Emiratis en verplicht voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 5 tot 15. Na de studie aan de middelbare school, krijgen studenten met ofwel een Secondary School Leaving Certificate of een Technisch Secundair Diploma.

De voertaal in de openbare scholen is het Arabisch met de nadruk op Engels als tweede taal. Er zijn geen co-educatieve primaire of secundaire openbare scholen.

 

Alle scholen in Dubai ➔

Prive-onderwijs

Met ingang van maart 2010 zijn er 131 particuliere scholen in Dubai, dat een van de volgende curricula bieden: Amerikaans, Brits, Frans, Duits, Indiaas, Internationaal Baccalaureaat, Pakistaanse, Filippijnse en Russisch.

Amerikaanse, Britse en International Baccalaureate curricula worden onderwezen in het Engels.

Alle studenten niet van het Arabische afkomst moet Arabische taallessen nemen. Islamitische en Arabische studenten moeten ook de islamitische studies volgen.

Basis onderwijs

Basis onderwijs is verplicht gesteld vanaf 5 jaar door het ministerie van Onderwijs in de VAE. De meeste scholen biedt zowel basis-en voortgezet onderwijs, zodat studenten niet naar een aparte school hoeven na het afstuderen aan de lagere school.
Het Amerikaanse onderwijssysteem loopt van de kleuterschool (5 jaar oud) in de rang 8 (14 jaar oud). Het Britse onderwijssysteem loopt van Jaar 1 (4-5 jaar oud) tot 9 jaar (14 jaar oud).

Voortgezet onderwijs

Het merendeel van de scholen voor voortgezet onderwijs studenten eisen gestandaardiseerde tests zoals Advanced Placement, SAT, IB-diploma, IGCSE, GCE geavanceerd niveau of CBSE.

Hoger onderwijs

Een aanzienlijk aantal buitenlandse geaccrediteerde universiteiten opgezet in Dubai. De meeste van hun campussen bevinden zich op Dubai International Academic City, een speciaal gebouwd vrije zone voor het tertiair academische instellingen.
De Harvard Medical School Dubai Center (HMSDC) Instituut voor Postacademisch Onderwijs en Onderzoek is ingeburgerd in Dubai Health Care City.

Meer informatie over Dubai

Zoeken