Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

WK 2022 Qatar en Dubai bezoekenHet wereldkampioenschap voetbal 2022 begint op zondag 20 november 2022 in het van de Verenigde Arabische Emiraten (waar Dubai onderdeel van uitmaakt) naburig gelegen land Qatar.

De regio zal in deze periode veel voetbalfans en andere toeristen van over de hele wereld naar zich toe trekken. Als je het WK 2022 in Qatar gaat bezoeken dan is het namelijk ook een leuk idee om gelijk Dubai te bezoeken!

Hoewel Qatar en specifiek de hoofdstad Doha ook in de afgelopen jaar flink gegroeid en uitgebouwd is tot een wereldstad, heeft Dubai toch meer iconische en noemenswaardige bezienswaardigheden om te bekijken.

Ontdek Dubai.NL biedt hieronder een compleet overzicht van alle informatie die je moet weten als je Dubai vanuit Qatar wil gaan bezoeken of juist naar Qatar wil gaan vanuit Dubai!

1. Vooraf goed om te weten

Als je in Qatar verblijft dan is een bezoek aan Dubai dan kan het een goed idee zijn om 2 of 3 dagen (inclusief reistijd) te besteden aan Dubai, al is dit natuurlijk afhankelijk van de manier waarop je reist en welke/hoeveel bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Ontdek Dubai.NL zet de belangrijke zaken op een rij en daarom is het goed om vooraf te weten:

Afstand Dubai - Qatar

  • De afstand tussen de hoofdstad van Qatar (Doha) en de hoofdstad van Dubai (Dubai) is met name afhankelijk van de locatie waar je in Dubai verblijft en zal met de auto daarom tussen de 600 en 650 km bedragen.

Reistijd

  • Op basis van de genoemde reistijd zal met de auto de reistijd Dubai en Qatar tussen de 5,5 en 6,5 uur (zonder tussenstops) bedragen. De reistijd met het vliegtuig is 1 uur waarbij je vliegt vanaf Dubai International Airport (DXB) naar Doha International Aiport (DIA).

Route Dubai naar Qatar (en omgekeerd)

  • De route naar Qatar vanuit Dubai is een eenvoudige route en begint in de gelijknamige hoofdstad op de autosnelweg E11. Deze vierbaans autosnelweg leidt dwars door Abu Dhabi, om zich te vervolgen voor een lang stuk door de woestijn richting Qatar. De gehele route bestaat echter uit uitstekend en relatief nieuw aangelegd asfalt. De Verenigde Arabische Emiraten is geen grensland met Qatar, aangezien Saudi-Arabië tussenbeide ligt. Hierdoor zal je een stuk van 60 km door Saudi-Arabië rijden en waardoor het benodigd is om een visum voor dit land aan te vragen. Autoroute Dubai Qatar

    Als je reist vanuit Qatar naar Dubai heb je geen extra visum nodig voor de VAE. Hieronder is de vliegroute Qatar - Dubai te vinden.
    Vliegroute Dubai Qatar

2. Vervoersmiddelen

Auto huren in DubaiZoals aangegeven kun je dus op twee manieren vanuit Dubai naar Qatar of omgekeerd, 

Auto huren 

Als je met de auto naar Qatar wil rijden vanuit Dubai, dan kun je het beste een auto huren via het internationale autoverhuurbedrijf Sixt. In Dubai en Doha zijn diverse locaties te vinden, waaronder bij beide vliegvelden. Voor het huren van een auto in Dubai en Doha heb je een internationaal rijbewijs nodig.

 

Auto huren in Dubai ➔

 

Vliegtuig

Voor ongeveer 300 euro kun je ook met het vliegtuig naar Doha of Dubai vliegen. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten van de vliegmaatschappijen Etihad uit Abu Dhabi of Air Arabia uit Saudi-Arabië. Als je bovendien al een toegangskaartje voor een van de WK-wedstrijden hebt, dan biedt de vliegmaatschappij uit Dubai genaamd FlyDubai ook een shuttledienst aan tussen vliegveld Dubai World Central en Qatar.

3. WK kijken in Dubai

Op meer dan 20 verschillende locaties kun je in Dubai het WK voetbal 2022 volgen op grote schermen! Speciaal voor het WK 2022 in Qatar zijn er speciale fanzone ingericht waar supporters samen kunnen komen. Deze fanzone vind je vlak bij de Burj Khalifa en vooral rondom Dubai Marina en de Palm Jumeirah.

Let op: zowel Dubai en Qatar hanteren andere regels rondom het drinken van alcoholische dranken.

4. Toegangskaartjes voor bezienswaardigheden in Dubai

Tickets en toegangskaartjes DubaiVia Ontdek Dubai.NL vind je ook een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden, activiteiten, excursies en tours in Dubai en waarvoor je gelijk online tickets en toegangskaartjes kunt bestellen.

Zo ben je verzekerd van je activiteit, hoef je niet in de rij te staan en ben je ook vaak nog goedkoper uit! 

Een overzicht van de populairste toegangskaartjes:

 

Alle tickets en toegangskaartjes ➔

5. Hotels in Dubai + vliegtickets

Bekijk het actuele overzicht van alle vliegmaatschappijen voor vliegtickets tussen Dubai en Qatar

Vliegtickets Dubai - Qatar ➔

Via Ontdek Dubai.NL vind je alle beschikbare hotels in Dubai verdeeld over verschillende categorieën:

Meer handige vakantietips

Zoeken