Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Demografie cijfers DubaiVia Ontdek Dubai.NL vind je een compleet overzicht van de demografie van Dubai, waaronder cijfers over de populatie, huishoudens en de lokale beroepsbevolking.

Het inwonersaantal van Dubai heeft sinds het jaar 2000 een enorme vogelvlucht genomen en is maar liefst verdriedubbeld tot het aantal van meer dan 3 miljoen inwoners vandaag de dag.

Dubai heeft daarbij een relatief jonge populatie, waarbij de meestvoorkomende leeftijdscategorie tussen de 30 en 34 jaar ligt en het aantal 65+ers neemt nog geen 2,5% aandeel in de totale populatie.

Uit de demografische cijfers blijkt dat de verdeling tussen en mannen en vrouwen in Dubai zich verhoudt tot 70 om 30 procent. Het aantal expats dat werkzaam is in Dubai ligt hier onder andere ten grondslag, aangezien het overgrote gedeelte hiervan mannelijk is.

De onderstaande statistieken die weergegeven zijn in de grafieken, zijn afkomstig van het Dubai Statistics Centre, onderdeel van de overheid van Dubai.

Het aantal huishoudens in Dubai heeft, evenals het totale aantal inwoners, een flinke groei doorgemaakt. Er zijn inmiddels meer dan 500.000 huishoudens te vinden in Dubai.

Een opvallende statistiek is dat het overgrote gedeelte van de huishoudens woonachtig is in een appartement, wat neerkomt op bijna 80% van de totale verdeling qua type woningen. Deze appartementen zijn voornamelijk te vinden in de vele hoogbouw en wolkenkrabbers. Op de tweede plaats staan de (luxe) villa's die overal in Dubai te vinden zijn.

Sinds Dubai op de toeristische kaart staat heeft het hoge aantrekkingskracht onder geintereseerden die in het buitenland willen werken. Dit heeft er toe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van Dubai geen onderdeel uitmaakt van de lokale, oorspronkelijke bevolking. Het percentage neemt nog steeds geleidelijk toe, waardoor er momenteel nog zo'n 245.000 Emirati woonachtig zijn in Dubai.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

 

Zoeken