Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Musea in DubaiIn Dubai vind je verschillende musea welke hoofdzakelijk over de geschiedenis van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten gaan.

Er is aandacht voor de traditionele leefwijze en beroepen, educatie, de authentiek architectuur, politie en justitie en transport dat in Dubai en het oorspronkelijk gebied aanwezig was.

De geschiedenis van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten is nog geen 50 jaar gaande, maar het gebied werd al honderden jaren bewoond. De musea vertellen de geschiedenis van Dubai tot wat het heden tegen dage is uitgegroeid.

Verder kun je ook de huizen en ranches van de voormalige sheiks van Dubai bekijken. Deze gebouwen zijn tegenwoordig opengesteld voor bezoekers en doen dienst als museum. Daarnaast komen ook het houden van kamelen en paarden aanbod en zijn hier speciale musea voor ingericht. De historische gebouwen zijn voornamelijk in het gebied bij de Dubai Creek te vinden.

Dubai heeft niet alleen nieuwe, moderne en architectonische gebouwen in het Emiraat, maar heeft ook het cultureel historisch erfgoed behouden om te laten zien vanwaar het land is gekomen en tot waar het is uitgegroeid.

Dubai Museum Tickets

Dubai Museum Tickets
Dubai: Toegangskaartje museum van de toekomst
€ 37,90
Dubai: toegangsticket voor het Museum of Illusions
€ 22,90
Dubai: toegang 3D World Selfie Museum
€ 22,42
Meer tickets

Musea in Dubai

Bekijk hieronder de verschillende musea in Dubai en ontdek de geschiedenis van dit bijzondere Emiraat. Bij elk museum zijn de openingstijden, locatie en toegangsprijzen vermeld.

Zoeken