Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Cijfers vliegveld DubaiDubai beschikt over twee vliegvelden: Dubai International Airport (DXB) en Al Maktoum International (DWC), voorheen Dubai World Central genoemd. Via Ontdek Dubai.NL vind je de meest recente cijfers en statistieken omtrent beide luchthavens in Dubai die een belangrijke rol spelen in de toerisme- en handelssectoren.

Het vliegveld Dubai International Airport is verreweg de belangrijkste en de afgelopen jaren uitgegroeid tot de top 3 drukste luchthavens ter wereld. Met inmiddels meer dan 15 miljoen toeristen die Dubai bezoeken voor een vakantie of zakenreis heeft het een ongekende groei doorgemaakt. Jaarlijks werkt het vliegveld bijna 90 miljoen passagiers en speelt daarmee ook een belangrijke rol voor overstappende reizigers die op weg zijn vanuit Europa naar Azië/Australië of omgekeerd. De statistieken van het vrachtverkeer laten de laatste jaren een lichte groei zien tot 2,5 miljoen ton aan vracht in 2017.

Naast de reguliere passagiers- en vrachtvluchten wordt het vliegveld ook gebruikt voor niet-geplande vluchten en (internationale) militaire vliegtuigen, al neemt dit een zeer minimaal aandeel in. Uit de cijfers blijkt dat het aantal vluchten de laatste jaren rond de 400.000 schommelt, wat betekent dat het aantal efficiënte vluchten, met meer passagiers per vlucht, verhoogt is.

Bekijk hieronder de grafieken voor alle cijfers en statistieken, afkomstig van het Dubai Statistics Center, rondom de vliegvelden van Dubai. 

Dubai International Airport

Al Maktoum International Airport

Het vliegveld Al Maktoum Airport ligt in het zuidoostelijke deel van Dubai en is een nieuw vliegveld dat nog deels in aanbouw is, maar sinds 2010 al wel in gebruik is.

Het is de bedoeling dat het vliegveld deels het andere vliegveld gaat ontlasten, vanwege de ongekende groei die Dubai International Airport meemaakt. Echter neemt het Al Maktoum Airport momenteel nog slechts 1,1% van het totaal aantal passagiers op beide luchthavens in en oversteeg het in 2017 de 900.000 grens. Voor het vrachtverkeer geldt dat met een totaal van 153.000 ton dit neerkomt op 6 procent aandeel.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

 

Zoeken