Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Verenigde Arabische EmiratenDe Verenigde Arabische Emiraten is onderverdeeld in zeven emiraten.

Abu Dhabi is het meest bevolkte emiraat met 38% van de VAE bevolking. Het emiraat Dubai heeft nog eens 30%, dus meer dan twee derde van de VAE bevolking woont in een van beide Abu Dhabi of Dubai.

Abu Dhabi heeft een oppervlakte van 67.340 vierkante kilometer, dat is 86,7% van het totaal oppervlakte van het land gebied (met uitzondering van de eilanden).

Dubai heeft een oppervlakte van 3.885 vierkante kilometer, wat gelijk is aan 5 procent van de totale oppervlakte van het land.

De overige emiraten zijn Sharjah, Fujairah, Ajman, Ras al-Khaimah en Umm al-Quwain.

Hieronder vind je alle informatie over de Verenigde Arabische Emiraten.

De overige Emiraten

Er zijn twee gebieden onder gezamenlijke zeggenschap. Een daarvan is gezamenlijk gecontroleerd door Oman en Ajman, de andere door Fujairah en Sharjah.

Er is een Omani exclave omringd door VAE gebied, bekend als Wadi Madha. Het ligt halverwege tussen het Musandam schiereiland en de rest van Oman in het emiraat Sharjah. Het omvat ongeveer 75 vierkante kilometer en de grens werd geregeld in 1589.
Binnen de Omani exclave van Madha, is weer een VAE enclave genaamd Nahwa, ook behorend tot het emiraat Sharjah. Het is ongeveer 8 kilometer ten westen van de stad New Madha. Het bestaat uit ongeveer veertig woningen en heeft een eigen kliniek en telefooncentrale.

Informatie over de Verenigde Arabische Emiraten

 

 

Zoeken