Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Educatie cijfers DubaiHet onderwijs in Dubai is van noemenswaardig niveau en je vindt er vele tientallen (internationale) scholen.

Er is een tweedeling op het gebied van educatie in Dubai tussen de scholen die vanuit de overheid worden aangestuurd. Daarnaast en tevens het grootste gedeelte bestaat uit onderwijsinstellingen die in de privesector gevestigd zijn.

Zo zijn er in totaal 77 overheidsscholen en 187 privescholen gevestigd in het schooljaar 2016/2017. Dit totale aantal bestaat uit basis-, en middelbare scholen en hogere/universitaire onderwijsinstellingen. Vanuit de hele wereld komen internationale studenten een studie volgen in deze bijzondere stad.

Bekijk hieronder alle educatie cijfers, statistieken en grafieken over het onderwijs in Dubai. De cijfers zijn afkomstig van het Dubai Statistics Center, onderdeel van de overheid van Dubai. 

 

Scholen en universiteiten in Dubai ➔

In het schooljaar 2019/2020 waren er volgens de statistieken 29.445 leerlingen in geschreven op overheidsscholen en in totaal 295.148 leerlingen die onderwijs kregen via priveonderwijsinstellingen. De percentuele verdeling tussen deze twee leidt tot een 90/10 verhouding, terwijl dit bij de verdeling tussen de scholen 70/30 betreft. Hiermee wordt duidelijk dat de privescholen ongeveer 4 a 5 keer meer ingeschreven leerlingen hebben. Zo lag het gemiddeld aantal leerlingen op overheidsscholen 413, terwijl dit op privescholen 1383 bedraagt.

Uit de educatie cijfers blijkt ook dat het onderwijzend personeel in het tertiair (hoger) onderwijs vooral in de privesector werkzaam is. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de scholen die gevestigd zijn in de zogenaamde Dubai Free Zones en de scholen daarbuiten.

De verdeling tussen mannen en vrouwen in het onderwijs ligt niet ver uitelkaar. Er zijn ongeveer 1700 mannen en 1200 vrouwen werkzaam in de onderwijs sector in Dubai.

Evenals uit de demografische cijfers van Dubai op te maken valt, is het aandeel van originele Emirati inwoners tegenwoordig nog slechts 10% en dit blijkt des te meer uit de verdeling tussen Emirati en niet-Emirati onderwijzend personeel. Slechts 92 Emirati's zijn werkzaam in de educatie, terwijl meer dan 2900 niet-Emirati les geven, wat neerkomt op 97%.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

Zoeken