Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Meestgestelde vragen en antwoorden over vervoer in DubaiDe stad Dubai ligt vrij breed gestrekt langs de kust van de zee en heeft een oppervlakte dat bijna even groot is als de provincie Flevoland.

Zodra je landt op het vliegveld van Dubai kun je daarom op verschillende manieren gebruik maken van de vervoersmogelijkheden die het land kent.

Je kunt er een auto huren, met de metro, tram of taxi, maar natuurlijk is het handig om vooraf hierover alvast de antwoorden te vinden op de belangrijkste vragen over het vervoer in Dubai.

Hoe duur is het om een auto te huren in Dubai? Welk rijbewijs heb je nodig om te mogen rijden in Dubai? Wat zijn de kosten voor de metro? En aan welke kant van de weg rijden ze eigenlijk in Dubai?

Via Ontdek Dubai.NL vind je alle antwoorden op deze vragen!

 

FAQ - Vervoer in Dubai

Bekijk hieronder alle vragen over het vervoer in Dubai

Heb je een auto nodig in Dubai?

In principe heb je geen auto nodig als je naar Dubai op vakantie gaat, aangezien er volop taxi's rijden en je goedkoop kunt reizen met de Dubai Metro. Wil je echter wat meer bewegingsvrijheid, dan is het wel een goed idee om een auto te huren. Tenslotte is de stad zo groot en uitgestrekt als de provincie Flevoland en liggen verspreid over dit gebied de toeristische hot-spots.

Tips over Dubai ➜

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Dubai?

Je hebt geldig rijbewijs en internationaal rijbewijs nodig als je een auto wil huren en rijden in Dubai. Dit internationale rijbewijs kan in Nederland worden aangevraagd.

Auto rijden in Dubai ➜

Hoe duur is de metro in Dubai?

De metro in Dubai is een relatief goedkope manier van reizen door de stad. Er zijn vele metrostations die bij alle belangrijke bezienswaardigheden en locaties stoppen. Je kunt gebruik maken van een soort OV-chipkaart, die in Dubai een NOL-kaart genoemd wordt. Hiervoor betaal je slechts 2 AED en het reizen 2 tot 6 AED, wat neerkomt op ongeveer 2,5 euro per reis.

Metro van Dubai ➜

Hoe reizen in Dubai?

Je kunt op verschillende manieren reizen in Dubai. Naast het huren van een auto of met een taxi je reis vervolgen, kun je ook gebruik maken van verschillende openbaar vervoer mogelijkheden. Het openbaar vervoer is in de afgelopen jaren sterk verbeterd door de komst van de Dubai Metro. Daarnaast rijden er trams, bussen, ferry's en zelfs een monorail.

Openbaar vervoer in Dubai ➜

Wat kost een auto huren in Dubai?

De kosten voor het huren van een auto in Dubai zijn sterk afhankelijk van het aantal huurdagen en het type auto dat je kiest. Via gerenomeerde autoverhuurbedrijven zoals Sixt kun je gemakkelijk online en relatief goedkoop een auto huren in Dubai. Natuurlijk zijn er in Dubai ook mogelijkheden om luxe sportauto's te huren!

Auto huren in Dubai ➜

Welke kant rijden ze in Dubai?

In Dubai rijden ze aan de rechterkant van de weg. Hoewel het gebied waar Dubai ligt in de vorige eeuw tot de grondgebied van het Verenigd Koninkrijk behoorde, wordt er daarentegen niet aan de linkerkant van de weg gereden. Er zijn voldoende parkeer mogelijkheden in de stad indien je een auto hebt gehuurd. Bij de meeste shopping malls kun je zelfs onder deze enorme complexen gratis parkeren.

Parkeren in Dubai ➜

 

Vragen & antwoorden over Dubai - Categorieën

De stad & Emiraat Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over de stad & Emiraat Dubai

FAQ: De stad & Emiraat Dubai ➜

Leven in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over leven in Dubai

FAQ: Leven in Dubai ➜

Eten & drinken in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over eten & drinken in Dubai

FAQ: Eten & drinken in Dubai ➜

Vakantie naar Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over Dubai

FAQ: Vakantie naar Dubai ➜

Vervoer in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over vervoer in Dubai

FAQ: Vervoer in Dubai ➜

Wat te doen in Dubai?

Meestgestelde vragen en antwoorden over wat te doen in Dubai

FAQ: Wat te doen in Dubai ➜

 

Zoeken