Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Op het gebied van infrastructuur is Dubai van alle gemakken voorzien. Om de stad (en de overige Emiraten) goed te ontdekken is het huren van een auto in Dubai een aanrader.

Wil je geen auto huren? Dan kun je ook gebruik maken van de verschillende openbaar vervoermogelijkheden zoals de metro of kun je een van de vele taxi's nemen.

Hieronder is alle informatie te vinden over het openbaar vervoer in Dubai.

Alle openbaar vervoer in Dubai

 

 Auto huren of taxi nemen in Dubai

Auto huren DubaiEr zijn diverse autoverhuur bedrijven waarbij je op verschillende locaties in de stad een auto kunt huren.

Wel moet je rekening houden met een aantal tolwegen. Deze kosten (een paar euro slechts) worden automatisch gedetecteerd in de huurauto's en zullen bovenop de huurprijs berekend worden.

Dubai beschikt over een uitstekend wegennetwerk met een belangrijke snelweg genaamd de Sheikh Zayed road die dwars door Dubai en vanaf het vliegveld helemaal naar Abu Dhabi gaat.

 

Auto huren in Dubai ➜

Taxi in Dubai

In Dubai is de taxi een ideale manier om alle bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. De taxi's hebben een crèmekleur en een gekleurd dak. Bij de shoppingmalls zijn speciale taxi standpunten waar iedereen geordend een taxi toegewezen krijgt. Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast de kosten voor de taxi en de taxiritten berekenen! 

Metro en bussen in Dubai

De metro van Dubai bestaat uit 2 metrolijnen waarop onbemande metro's rijden. Inmiddels is de groen en rode lijn volledig in gebruik, waarmee je gemakkelijk en voordelig door de hele stad kunt reizen. Het netwerk van rail systemen zal zowel onder als boven de grond worden aangebracht. 

Vervoer in DubaiDe metro is voor toeristen en inwoners een belangrijk vervoersmiddel geworden. Na voltooiing zal het netwerk, waarbij er mogelijk nog 2 extra metrolijnen bijkomen, het langste volautomatische railsysteem ter wereld zijn. Via Ontdek Dubai.NL vind je alle informatie over de kosten, de metrostations en de bezienswaardigheden die hier dichtbij te vinden zijn. 

In Dubai kun je ook gebruik maken van de bus naar de verschillende bezienswaardigheden, shopping malls, strand of het hotel waar je verblijft. Zo kun je ook de met de bus bijvoorbeeld naar de andere emiraten zoals Abu Dhabi of Sharjah reizen. De bussen in Dubai rijden ook van en naar de verschillende metrostations. Als je bij de bushalte staat dan kun je gebruik maken van de verkoelende airconditioning, zodat je niet in de volle zon staat!

Openbaar vervoer te water

Het openbaar vervoer te water is in Dubai een belangrijk onderdeel in de infrastructuur en binnen het algemene openbaar vervoer. Op de Dubai Creek kun je met een abra, een traditionele Arabische boot, zich laten vervoeren om zodoende een geweldige indruk van Dubai te krijgen.

Meer modernere openbaar vervoersmiddelen zijn bijvoorbeeld een luxe watertaxi, waterbussen, de Dubai Ferry en zelfs een amfibiebus! Daarnaast kun je op de Dubai Creek en de Perzische Golf allerlei rondvaarten maken langs alle bezienswaardigheden en bijzondere gebouwen.

The Palm Monorail

Op het palmeiland The Palm Jumeirah is een monorail gebouwd om vanaf de voet naar het eind van het palmeiland te reizen. Aan het eind van het kunstmatige schiereiland is het Atlantis Hotel gevestigd en daarnaast het waterpretpark Aquaventure, waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen. De monorail rijdt volledig automatisch en de treinen rijden elke kwartier ongeveer. 

Zoeken