Dubai

Op het gebied van infrastructuur is Dubai van alle gemakken voorzien. Om Dubai (en wellicht de overige Emiraten) goed te ontdekken is het huren van een auto een goed idee. Wil je geen auto huren? Dan kun je ook gebruik maken van de verschillende openbaar vervoermogelijkheden zoals de metro of kun je een van de vele taxi's nemen. Hieronder is alle informatie te vinden over het openbaar vervoer in Dubai.

Metro in Dubai

Metro in DubaiDe metro van Dubai zal bestaan uit vier lijnen waarop onbemande metro's rijden. Het netwerk van rail systemen zal zowel onder als boven de grond zullen worden aangebracht. Inmiddels is de groen en rode lijn al voltooid en volledig in gebruik.

De metro is voor toeristen en inwoners een belangrijk vervoersmiddel geworden. Na voltooiing zal het netwerk het langste volautomatische railsysteem ter wereld zijn.

 

Metro van Dubai ➜

 

 

Taxi in Dubai

Taxi in DubaiIn Dubai is de taxi een ideale manier om alle bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. De taxi's hebben een crèmekleur en een gekleurd dak. Op straat zijn taxi's veel al lastig aan te houden.

Bij de shoppingmalls zijn speciale taxi standpunten waar iedereen geordend een taxi toegewezen krijgt.

Om lange rijen te vermijden op drukke dagen kan een goede tip zijn om even buiten de mall te gaan staan, waar de taxi's ook langs rijden.

 

Taxi's in Dubai ➜

 

Wegen in Dubai

Wegennetwerk in DubaiDubai beschikt over een uitstekend wegennetwerk.

De achtbaans snelweg genaamd de Sheikh Zayed road, loopt dwars door Dubai vanaf het vliegveld helemaal naar Abu Dhabi.

Een auto kan een aanrader zijn om Dubai uitstekend te ontdekken.

Wel moet u rekeninghouden met een aantal tolwegen. Deze kosten (een paar euro slechts) worden automatisch gedetecteerd in de huurauto's en zullen bovenop de huurprijs berekend worden.

 

Auto huren in Dubai

 

 

Bussen in Dubai

Bushalte in DubaiIn Dubai kun je ook gebruik maken van de bus naar de verschillende bezienswaardigheden, shopping malls, strand of het hotel waar je verblijft.

Zo kun je ook de met de bus bijvoorbeeld naar de andere emiraten zoals Abu Dhabi of Sharjah reizen.

De bussen in Dubai rijden ook van en naar de verschillende metrostations.

Als je bij de bushalte staat dan kun je gebruik maken van de verkoelende airconditioning, zodat je niet in de volle zon staat!

Bekijk alle busstations en buslijnen in Dubai.

 

Bussen in Dubai ➜

 

 

Openbaar vervoer te water in Dubai

Watervervoer in Dubai

Het openbaar vervoer te water is in Dubai een belangrijk onderdeel in de infrastructuur en binnen het algemene openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer te water is niet alleen handige manier om je door Dubai te verplaatsen.

Op de Dubai Creek kun je met een abra, een traditionele Arabische boot, zich laten vervoeren om zodoende een geweldige indruk van Dubai te krijgen.

Meer modernere openbaar vervoersmiddelen zijn bijvoorbeeld een luxe watertaxi, waterbussen, de Dubai Ferry en zelfs een amfibiebus!

Daarnaast kun je op de Dubai Creek en de Perzische Golf allerlei rondvaarten maken langs alle bezienswaardigheden en bijzondere gebouwen.

 

Openbaar vervoer te water in Dubai ➜

 

The Palm Monorail

Monorail DubaiOp het palmeiland The Palm Jumeirah is een monorail gebouwd om vanaf de voet naar het eind van het palmeiland te reizen.

Aan het eind van het kunstmatige schiereiland is het Atlantis Hotel gevestigd en daarnaast het waterpretpark Aquaventure, waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen.

De monorail rijdt volledig automatisch en de treinen rijden elke kwartier ongeveer.

 

 

The Palm Monorail ➜

 

 

Meer nuttige vakantie tips Dubai

Ontdek Dubai.NL

Openen