Dubai

Zoeken

 Verschillende specials over Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten


Interactieve kaart van Dubai

Kaart DubaiBekijk de uitgebreide en interactieve kaart van Dubai zodat je goed voorbereid op vakantie gaat óf als je al in Dubai bent om alle belangrijke locaties op te zoeken.

Via de interactieve kaart van Ontdek Dubai.NL vind je gemakkelijk de hotels, restaurants, bars en winkels die in Dubai te vinden zijn. Onderaan de kaart vind je meerdere categorieën die je zelf kunt toevoegen. 

Zo kun je via de interactieve kaart ook bijvoorbeeld musea, parken, ambassades, banken en pinautomaten in Dubai opzoeken. Ook in geval van nood vind je via de kaart politiebureau's, ziekenhuizen of doktersposten.

Ga naar de interactie kaart en ontdek Dubai!

 

Interactieve kaart van Dubai ➜

  

Toerisme in Dubai

Toerisme in DubaiDubai is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld aan het worden. 

Ieder jaar bezoeken meer toeristen de vele bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, de Dubai Mall of een van de andere shopping malls en genieten ze van de vele recreatiemogelijkheden, van skieën tot aan duiken, alles kan in Dubai!

Lees verder over toerisme in Dubai en de belangrijkste cijfers en feiten van de afgelopen jaren.

 

 

Toerisme in Dubai ➜

 

Voetbal in Dubai

Voetbal in DubaiIn de Verenigde Arabische Emiraten zijn in totaal 14 voetbalclubs die op het hoogste niveau van de landelijke voetbalcompetitie spelen.

In de afgelopen jaren hebben er verschillende (bekende) profvoetballers in Dubai gevoetbald zoals de Italiaan Fabio Cannavaro of trainer zijn geweest zoals de Argentijn Diego Maradona. Ook verschillende Nederlandse (oud-)voetballers hebben in Dubai gevoetbald waaronder Philip Cocu, Dries Boussatta, Oussama Assaidi en de trainers Henk ten Cate, Foeke Boy, en Johan Boskamp.

Lees verder over voetbal en de voetbalclubs in Dubai

 

Voetbal in Dubai ➜

 

Dubai 24 uur race

Dubai 24 uurOp het circuit in Dubai wordt ieder jaar de 24 uur van Dubai gereden. Tijdens de Dubai 24 uur wordt er in verschillende klassen geracet waaronder, GT's en sportcars. In de afgelopen jaren hebben verschillende Nederlandse teams en coureurs deelgenomen aan de Dubai 24 uur race, waaronder Jeroen Bleekermolen.

Het circuit Dubai Autodrome is in 2006 gebouwd en wordt verder voor verschillende andere races gebruikt. Bij het circuit is tevens een een kartbaan gevestigd waar ook (inter-) nationale kartraces georganiseerd worden.

 

Dubai 24 uur➜

 

Oud & nieuw in Dubai - vuurwerk

Vuurwerk in DubaiOud en nieuw in Dubai is ieder jaar weer een spektakel met veel vuurwerk een grote vuurwerkshows. 

Ieder jaar maken de Burj Khalifa en het palmeiland onderdeel uit van de grote vuurwerkshow en dit zorgt natuurlijk voor spectaculaire beelden!

Ontdek Dubai.NL heeft de hoogtepunten van de vuurwerkshow met oud en nieuw in Dubai van de afgelopen jaren op een rij gezet.

Bekijk de video's van de oud & nieuw viering in Dubai en het vele vuurwerkshows in de hele stad. 

 

Oud & nieuw in Dubai ➜

 

Dubai Airshow

Dubai AirshowHet grootste luchtvaart evenement uit het Midden-Oosten en zelfs Azië wordt om de twee jaar in Dubai georganiseerd.

De Dubai Airshow wordt 5 opeenvolgende dagen gehouden en er zijn vele vliegmaatschappijen en luchtvaartbedrijven die hun nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van luchtvaart ten toon stellen. 

Verder zijn er demonstratievluchten, conferenties en zijn er optredens van internationale artiesten.

 

Dubai Airshow ➜

 

Marathon van Dubai

Dubai MarathonDe marathon van Dubai wordt ieder jaar in januari georganiseerd langs de kust van Dubai waarbij er voornamelijk over de Jumeirah Beach Road gelopen wordt.

Sinds het jaar 2000 staat de marathon op het programma van vele professionele hardlopers, mede vanwege het feit dat het een van de snelste marathonparcours ter wereld is.  

Bekijk het overzicht van de winnaars, de snelste tijden, het prijzengeld en de exacte route van de Dubai Marathon.

 

Dubai Marathon ➜

 

Dubai Duty Free Tennis

Dubai Duty Free TennisHet tennistoernooi in Dubai wordt ieder jaar in februari tijdens het Dubai Duty Free Shopping Festival georganiseerd.

Het tennistoernooi van Dubai staat op de ATP- en WTA-kalender voor de mannen en vrouwen. 

Lees verder over het overzicht van de winnaars, het prijzen geld en alle informatie over van het tennistoernooi van Dubai

Bekijk het overzicht van de winnaars, de snelste tijden, het prijzengeld en de exacte route van de Dubai Marathon.

 

Dubai Duty Free Tennis ➜

 

 

Ontdek Dubai.NL

Openen