Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

 Verschillende specials over Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten


Interactieve kaart van Dubai

Kaart DubaiBekijk de uitgebreide en interactieve kaart van Dubai zodat je goed voorbereid op vakantie gaat óf als je al in Dubai bent om alle belangrijke locaties op te zoeken.

Via de interactieve kaart van Ontdek Dubai.NL vind je gemakkelijk de hotels, restaurants, bars en winkels die in Dubai te vinden zijn. Onderaan de kaart vind je meerdere categorieën die je zelf kunt toevoegen. 

Zo kun je via de interactieve kaart ook bijvoorbeeld musea, parken, ambassades, banken en pinautomaten in Dubai opzoeken. Ook in geval van nood vind je via de kaart politiebureau's, ziekenhuizen of doktersposten.

Ga naar de interactie kaart en ontdek Dubai!

 

Interactieve kaart van Dubai ➜

  

Cijfers en statistieken over Dubai

Cijfers en statistieken over Dubai

Ontdek Dubai.NL biedt een overzicht van de belangrijkste en meest recente cijfers en statistieken over Dubai. Deze cijfers, afkomstig van de overheidsinstelling Dubai Statistics Center, zijn overzichtelijk weergegeven in allerlei soorten grafieken.

Tot de verschillende categorieën behoren de: toerismecijfers, demografische, economische en handels cijfers, maar ook statistieken over de zorg, educatie, verkeer, milieu, werkgelegenheid, rechtspraak, verbruik en alle cijfers over de vliegvelden van Dubai.

Lees verder voor meer over de cijfers van Dubai en alle categorieën.

 

 

Cijfers & statistieken van Dubai ➜

 

Voetbal in Dubai

Voetbal in DubaiIn de Verenigde Arabische Emiraten zijn in totaal 14 voetbalclubs die op het hoogste niveau van de landelijke voetbalcompetitie spelen.

In de afgelopen jaren hebben er verschillende (bekende) profvoetballers in Dubai gevoetbald zoals de Italiaan Fabio Cannavaro of trainer zijn geweest zoals de Argentijn Diego Maradona. Ook verschillende Nederlandse (oud-)voetballers hebben in Dubai gevoetbald waaronder Philip Cocu, Dries Boussatta, Oussama Assaidi en de trainers Henk ten Cate, Foeke Boy, en Johan Boskamp.

Lees verder over voetbal en de voetbalclubs in Dubai

 

Voetbal in Dubai ➜

 

Dubai 24 uur race

Dubai 24 uurOp het circuit in Dubai wordt ieder jaar de 24 uur van Dubai gereden. Tijdens de Dubai 24 uur wordt er in verschillende klassen geracet waaronder, GT's en sportcars.

In de afgelopen jaren hebben verschillende Nederlandse teams en coureurs deelgenomen aan de Dubai 24 uur race, waaronder Jeroen Bleekermolen.

Het circuit Dubai Autodrome is in 2006 gebouwd en wordt verder voor verschillende andere races gebruikt.

Bij het circuit is tevens een een kartbaan gevestigd waar ook (inter-) nationale kartraces georganiseerd worden.

Wil je het zelf beleven? Dat kan! Je kunt namelijk ook zelf op het circuit racen of naast een ervaren coureur.  

 

Dubai 24 uur➜

 

Oud & nieuw in Dubai - vuurwerk

Vuurwerk in DubaiOud en nieuw in Dubai is ieder jaar weer een spektakel met veel vuurwerk een grote vuurwerkshows. 

Ieder jaar maken de Burj Khalifa en het palmeiland onderdeel uit van de grote vuurwerkshow en dit zorgt natuurlijk voor spectaculaire beelden!

Ontdek Dubai.NL heeft de hoogtepunten van de vuurwerkshow met oud en nieuw in Dubai van de afgelopen jaren op een rij gezet.

Van elk jaar vind je hier de meest indrukwekkende video's zodat je het schouwspel met eigen ogen kunt bewonderen.

Bekijk hieronder de video's van de oud & nieuw viering in Dubai en het vele vuurwerkshows in de hele stad. 

 

Oud & nieuw in Dubai ➜

 

Dubai Airshow

Dubai AirshowHet grootste luchtvaart evenement uit het Midden-Oosten en zelfs Azië wordt om de twee jaar in Dubai georganiseerd.

De Dubai Airshow wordt 5 opeenvolgende dagen gehouden en er zijn vele vliegmaatschappijen en luchtvaartbedrijven die hun nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van luchtvaart ten toon stellen. 

Verder zijn er demonstratievluchten, conferenties en zijn er optredens van internationale artiesten.

 

 

Dubai Airshow ➜

 

 

Marathon van Dubai

Dubai MarathonDe marathon van Dubai wordt ieder jaar in januari georganiseerd langs de kust van Dubai waarbij er voornamelijk over de Jumeirah Beach Road gelopen wordt.

Sinds het jaar 2000 staat de marathon op het programma van vele professionele hardlopers, mede vanwege het feit dat het een van de snelste marathonparcours ter wereld is.  

Dit zou je misschien niet verwachten vanwege de hoge temperaturen die er zijn, maar in de maanden november t/m februari ligt de temperatuur zo rond de 20-25 graden en is daarmee een ideale temperatuur om een snelle marathon te lopen.

Bekijk het overzicht van de winnaars, de snelste tijden, het prijzengeld en de exacte route van de Dubai Marathon.

 

Dubai Marathon ➜

 

Dubai Duty Free Tennis

Dubai Duty Free TennisHet tennistoernooi in Dubai wordt ieder jaar in februari tijdens het Dubai Duty Free Shopping Festival georganiseerd.

Het tennistoernooi van Dubai staat op de ATP- en WTA-kalender voor de mannen en vrouwen. 

Lees verder over het overzicht van de winnaars, het prijzen geld en alle informatie over van het tennistoernooi van Dubai

Bekijk het overzicht van de winnaars, de snelste tijden, het prijzengeld en de exacte route van de Dubai Marathon.

 

Dubai Duty Free Tennis ➜

 

 

Zoeken