Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Economie cijfers DubaiDe economie van Dubai is de laatste decennia enorm hard gegroeid en ontwikkeld de focus, gezamenlijk met Abu Dhabi en nu gevolgd door de overige Emiraten, op het toerisme te leggen.

De groei werd kortstondig onderbroken door de wereldwijde economische crisis die in 2008 ontstond en waardoor enkele grote projecten zoals de bouw van wolkenkrabbers, shopping malls, hotels en de aanleg van o.a. het kunstmatige eilanden project The World stil werden gelegd.

In de afgelopen jaren is de economie Dubai weer flink aan het groeien. Dit is ook te zien in de percentuele stijging van het Bruto Binnenlands Product dat jaarlijks met drie tot bijna vijf procent toeneemt.

De inflatie van Dubai laat de laatste jaren een neergaande trend zien, tot een inflatiepercentage van 2,10% in 2017. 

Bekijk hieronder de belangrijke economische cijfers en statistieken die afkomstig zijn van het Dubai Statistics Center of lees meer over de economie van Dubai.

Uit de statistieken blijkt dat de groot- en detailhandel dat er plaatsvindt op het gebied van reparatie van motorvoertuigen, gevolgd door transport en opslag van goederen de belangrijkste sectoren waarop de economie van Dubai drijft, maar ook financiele en verzekeringswereld is volop vertegenwoordigd in Dubai.

Vanuit meer dan 170 landen wordt de economie van Dubai ook gestimuleerd met miljarden kapitaalinjecties of andere investeringen. Hierbij neemt Azie het voortouw, goed voor meer dan 126 miljard dirham. Hierin zijn voornamelijk China en India volop vertegenwoordigd, aangezien beide landen ook een grote rol spelen in de handel met Dubai. Vanuit Europese landen wordt voor bijna 100 miljard dirham (ongeveer 24 miljard euro) geinvesteerd, terwijl uit de cijfers ook blijkt dat Amerika op nog niet de helft van dit Europese totaal zit.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

Zoeken