Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Toerisme cijfers DubaiDubai is een van de meest populaire bestemmingen en uitgegroeid tot een echte 'must see'.

In 2007 werd Dubai bezocht door ongeveer 7 miljoen toeristen. In 2010 lag dit aantal op 8,7 miljoen reizigers en in 2011 steeg dit al naar 9,3 miljoen toeristen. 

Het aantal toeristen is 10 jaar later meer dan verdubbeld, aangezien er in 2018 in totaal 15,9 miljoen toeristen het Emiraat bezochten.

Via Ontdek Dubai.NL vind je de meest recente informatie, cijfers en statistieken over het toerisme naar Dubai. Deze cijfers zijn afkomstig van het Dubai Statistics Centre welke onderdeel uitmaakt van de overheid van Dubai en zijn overzichtelijk weergegeven door middel van verschillende grafieken. 

Bekijk hieronder cijfers over het aantal hotels en hotelkamers, appartementen, de bezettingsgraad en de landen waaruit de toeristen wereldwijd afkomstig zijn en Dubai bezocht hebben in de afgelopen jaren.

 Toerismecijfers Dubai 2020

De toerismecijfers van Dubai laten jaar op jaar een enorme groei zien. Om alle toeristen een te laten genieten van een geweldige vakantie of zakenreis zijn er in de afgelopen jaren honderden hotels in Dubai gebouwd. Uit de statistieken van 2018 blijkt dat er in totaal 519 hotels in Dubai te vinden zijn, met een totaal van 91.085 hotelskamers om te overnachten.

De cijfers van de periode 2014 - 2018 laten vooral een flinke groei in het aantal hotelkamers zien. Er zijn 40 nieuwe hotels geopend wat goed is voor een stijging van 10%, maar met een totaal van 15.000 hotelskamers betekent dit een groei van 22% ten opzichte van het totale aantal hotelkamers in 2014.

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 78% is Dubai nog altijd ongekend populair voor en of meerdere overnachtingen.

Hoewel Dubai vooral bekend staat om de 5 sterren hotels, neemt dit 'slechts' 21% aandeel in van alle hotels in Dubai. Er zijn 260 hotels te vinden in de klassificatie 1 t/m 3 sterren hotels waardoor er ook goedkope hotels in Dubai te vinden zijn. Er zijn inmiddels ook meer dan 200 appartementen te vinden die je voor kort of lang verblijf kunt huren.

Alle hotels in Dubai ➔

Uit de cijfers van het Dubai Statistics Center blijkt dat in totaal meer dan 15,9 miljoen toeristen Dubai bezocht hebben in 2018.

Van dit aantal waren er 140.000 toeristen uit Nederland voor een vakantie, zakenreis of overstap naar Dubai. Het aantal Nederlanders is ten opzichte van 2007 met bijna 500% toegenomen en het percentage toeristen uit Nederland ten opzichte van het totaal aantal reizigers naar Dubai, is in dezelfde periode bijna verdubbeld van 0,5% naar 0,9%.

Het gegeven dat Dubai ook onder Nederlanders steeds populairder wordt, is ook te zien uit de cijfers en statistieken van het toerisme per land en regio. De complete top 20 landen vanwaar uit de toeristen komen is de afgelopen jaren onveranderd geweest, behalve in 2017 waarin twee nieuwe landen de top 20 binnendrongen: Libanon en Nederland!

De landen India, Saoedi-Arabië en het Verenigd Koninkrijk nemen 30% aandeel in het aantal toeristen naar Dubai. Dit heeft voor twee eerstgenoemde met name als reden dat het dichtgelegen bij Dubai is en bovendien veel gastarbeiders in het emiraat werken. Voor de toeristen uit de UK geldt dat het gebied waar Dubai en de rest van Verenigde Arabische Emiraten zich bevindt, tot 1971 onderdeel was van de koloniën die tot het Verenigd Koninkrijk toebehoorden. Zodoende komen ook vandaag de dag nog vele Engelse toeristen naar Dubai.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

 

 

Zoeken