Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Energie, water en internet cijfers in DubaiHet verbruik van energie, water en andere eerste levensbehoeftes heeft door de enorme bevolkingsgroei ook drastische ontwikkelingen meegemaakt.

Naast de bouw van vele woningen, appartementen, villa's en andere woonruimtes voor inwoners en vakantiegangers, is het commerciële bedrijfsleven in de afgelopen tientallen jaren enorm toegenomen. Dubai wil zich profileren als een milieubewust en vooruitstrevende stad op het gebied van groene energie en heeft hierdoor een uitdaging om de evenwichtige balans te vinden die hierin nodig is.

Vanwege de hoge temperaturen die er in de maanden april t/m september aan de orde zijn, is het waterverbruik in die periode ook een stuk hoger dan gemiddeld. Daarentegen heeft Dubai met de hoge mate van zonuren op een dag, een groot voordeel op het gebied van zonne-energie die opgewekt wordt.

Via Ontdek Dubai.NL vind je de meest cijfers en statistieken, afkomstig van het Dubai Statistics Center, over het verbruik van energie en water door consumenten en het energieverbruik van bedrijfsleven en de industriële gebieden. 

Er is in Dubai een uitstekende internetverbinding aanwezig in de gehele stad. Het aantal woonhuizen dat beschikt over een breedband internetverbinding is nagenoeg 100% en ook in alle hotels wordt er (soms tegen betaling) een goede WiFi verbinding geboden. De nationale telefoonprovider genaamd Etisalad heeft in 2017 meer dan 7,2 miljoen actieve telefoonaansluiten geregistreerd, waarbij het grootste aandeel met 5,8 miljoen aansluitingen door mobiele telefoons wordt ingenomen.

 

Meer cijfers & statistieken over Dubai

 

Zoeken