Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Meestgestelde vragen en antwoorden over DubaiAls je op vakantie naar Dubai wil gaan dan zijn er natuurlijk vele vragen over het land, de cultuur, het weer, de bezienswaardigheden en vele andere zaken die je voor je vakantie graag wilt weten, zodat je onbezorgd van een geweldige tijd in Dubai kunt beleven.

Je kunt in Dubai op meerdere manieren ontdekken; van een korte overstap van 1 of 2 dagen, een midweek of misschien wel 10 dagen of meer. Er is namelijk veel te zien en doen in Dubai, waardoor je je niet snel zult vervelen.

Daarnaast zijn er verschillende belangrijke zaken om te weten als je naar Dubai gaat en op de vragen zoals waar je het beste naar Dubai op vakantie kunt gaan, hoelang je er kunt verblijven en wat de kosten zijn, vind je hieronder alle antwoorden!

 

FAQ - Vakantie naar Dubai

Bekijk hieronder alle vragen over een vakantie naar Dubai.

Hoelang kan ik Dubai verblijven?

Als je op vakantie of voor zaken naar Dubai gaat dan mag je met je visum 30 dagen in Dubai verblijven. Dit visum is geldig voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten, dus je kunt er bijvoorbeeld ook mee naar Abu Dhabi of een van de andere Emiraten. Het is mogelijk om je visum nogmaals met 30 dagen dagen te verlengen. Er is ook een Nederlandse Ambassade in Dubai gevestigd.

Nederlandse Ambassade in Dubai ➜

Hoeveel geld moet je mee naar Dubai?

Hoeveel geld je mee moet nemen naar Dubai om te genieten van een lekkere vakantie is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst de lengte van je bezoek en waar je interesses liggen. Je kunt er overnachten in goedkope 1 of 2 sterren hotels, maar ook in luxe villa's aan het water. Qua eten en drinken zijn er dure restaurants op bijzondere gevestigd, maar ook McDonalds is op meerdere plekken gevestigd in Dubai. Toegangskaartjes en tickets voor excursies kun je het beste vooraf boeken.

Tickets excursies in Dubai ➜

Hoeveel kost een weekje Dubai?

Als je een week naar Dubai gaat dan moet je naar schatting rekening houden met een budget van minimaal € 1000, dat bestaat uit € 500 voor een retour vliegticket per persoon, € 350 voor hotelovernachtingen en € 150 voor eten en drinken. Er zijn meer dan genoeg gratis activiteiten te doen zoals de shopping malls of het strand bezoeken en bijzondere gebouwen zoals de Burj Khalifa te zien in Dubai! Wil je echter in een wat luxer hotel overnachten, uiteten in een restaurant en excursies in Dubai gaan doen, dan zal een weekje Dubai wat meer gaan kosten.

Goedkope hotels in Dubai ➜

Is het veilig in Dubai

In Dubai is een van de meeste veilige landen ter wereld en heeft relatief zeer lage misdaad en rechtspraak cijfers elk jaar. Dit komt mede door dat het gemiddelde besteedbare inkomen in het emiraat bovengemiddeld is. Daarnaast kunnen de boetes en straffen in Dubai zeer fors zijn.

Misdaadcijfers in Dubai ➜

Kan je met een ID naar Dubai?

Het is niet mogelijk om met een ID-kaart naar Dubai te reizen. Voor een vakantie of zakenreis dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort. Je hoeft echter geen visum aan te vragen als je naar Dubai of een van de andere Verenigde Arabische Emiraten wilt bezoeken.

Visum voor Dubai ➜

Kun je Facetimen in Dubai?

Het was voor lange tijd niet mogelijk maar sinds oktober 2021 is het mogelijk om te kunnen Facetimen in Dubai. De Verenigde Arabische Emiraten blokkeert al lang apps zoals WhatsApp en FaceTime, vermoedelijk vanwege veiligheidsproblemen en om de inkomsten van haar monopolie door de staat gerunde telecommunicatiebedrijven te beschermen.

Telefoonnummers in Dubai ➜

Waar in Dubai op vakantie?

Waar je het beste in Dubai op vakantie kunt verblijven is afhankelijk van je interesses. Wil je het dichtste bij het strand, dichtbij een shopping mall of het vliegveld of heel specifiek een hotel met fiets verhuur of een kindvriendelijk hotel? Via Ontdek Dubai.NL vind je een overzicht van alle soort hotels in allerlei prijsklasses.

Hotels in Dubai ➜

Wat moet je weten als je naar Dubai gaat?

Er zijn een aantal belangrijke zaken om te weten als je naar Dubai gaat. Zo zijn er andere gebruiken, normen en waarden die gelden in het land, waaronder alcohol drinken of kledingsvoorschriften. Daarnaast wil je natuurlijk ook alle bijzondere bouwwerken en recreatiemogelijkheden niet missen en daarom heeft Ontdek Dubai.NL de belangrijkste vakantietips over Dubai voor jou op een rijtje gezet!

Vakantietips over Dubai ➜

Welke Airport Dubai?

Het meest gebruikt vliegveld van Dubai voor toeristen en tevens goederen is Dubai Internationaal Airport. Het vliegveld is gelegen vlakbij het oude centrum van de Dubai en vanuit daar kun je gemakkelijk met een taxi of het openbaar vervoer zoals de metro de stad verder in.

Vliegveld in Dubai ➜

Welke stekker heb je nodig in Dubai?

Je hebt een ander soort stekker nodig in Dubai als je je smartphone, tablet of laptop wil opladen in Dubai. Dit komt omdat Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten vanoudsher tot het Verenigd Koninkrijk behoorde en daardoor de stopcontacten anders zijn dan in Nederland. Deze stekkers kun je verschillende winkels kopen.

Stekkers in Dubai ➜

Werkt Whatsapp in Dubai?

Whatsapp is in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten geblokkeerd. Onlangs werd het wel mogelijk om te Facetimen in Dubai, dus het zal een kwestie van tijd zijn alvorens Whatsapp ook zal werken, aangezien Whatsapp onderdeel van Facebook.

Internet in Dubai ➜

 

Vragen & antwoorden over Dubai - Categorieën

De stad & Emiraat Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over de stad & Emiraat Dubai

FAQ: De stad & Emiraat Dubai ➜

Leven in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over leven in Dubai

FAQ: Leven in Dubai ➜

Eten & drinken in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over eten & drinken in Dubai

FAQ: Eten & drinken in Dubai ➜

Vakantie naar Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over Dubai

FAQ: Vakantie naar Dubai ➜

Vervoer in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over vervoer in Dubai

FAQ: Vervoer in Dubai ➜

Wat te doen in Dubai?

Meestgestelde vragen en antwoorden over wat te doen in Dubai

FAQ: Wat te doen in Dubai ➜

 

Zoeken