Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Majlis Ghorfat Umm Al SheifHet Majlis Ghorfat Umm Al Sheif is een relatief klein historisch museum in Dubai.

Majlis Ghorfat Umm Al Sheif werd gebouwd in 1955 en deed dienst als zomerverblijf van de toenmalige Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum in het Jumeirah gebied.

Majlis is een Arabische term voor een ruimte dat gebruikt wordt voor entertainment en ontspanning, maar ook om te vergaderen en belangrijke beslissingen te nemen over het Emiraat. Het Majlis werd Umm Al Sheif genoemd om te de beroemede parelvisserij te eren.

Majlis Ghorfat Umm Al Sheif in Dubai biedt een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de historische meubels, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen in de traditionele Emirati Majlis. Het bevat voorbeelden van koperen emmers, koffie kachels, potten, aardewerk, koperwerk, tapijten, naast de relatief moderne apparatuur van die tijd, zoals klokken en radio's, maar ook verdedigingsmiddelen zoals geweren en dolken.

De 3300 vierkante meter grote Majlis heeft twee verdiepingen, een begane grond dat bestaat uit een open portiek met zuilen en een kleine kamer, terwijl de bovenste verdieping uit een open portiek, de Majlis 'grote zaal en een kleine kamer bestaat. De Majlis werd gebouwd met gips, koraal, stenen, chandal hout, palmbladeren en stammen en teakhout geïmporteerd uit India. In het midden van het gebouw is een tuin met palmbomenen en grotten voor irrigatie en om voorzien te zijn van vers water.

Majlis Ghorfat Umm Al SheifEen bezoek aan Majlis Ghorfat Umm Al Sheif in Dubai is een mooie gelegenheid om de atmosfeer te ervaren van de locatie waar de huidige heersers van Dubai beslissingen hebben genomen en discussies hebben gevoerd over de totstandkoming van Dubai zoals het tot vandaag de dag is uitgegroeid.

Locatie Majlis Ghorfat Umm Al Sheif

  • Jumeirah - Bur Dubai

Openingstijden

  • Zondag - donderdag: 7:30 - 14:30
  • Vrijdag en zaterdag: gesloten

Entreeprijs

  • Volwassen: 3 AED
  • Kinderen < 6 jaar: 1 AED

 

Officiële website Majlis Ghorfat Umm Al Sheif ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Zoeken