Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Diving Village DubaiDiving Village is in 1997 geopend in het Al Shindagha historische buur, vlak bij het Sheikh Saeed Al Maktoum's House.

Het gratis toegankelijke en 8200 vierkante meter grote museum in Dubai is opgericht om toeristen inzicht te geven in de rol die de zee voor Dubai speelt en de traditionele maritiem beroepen die er vroeger gedaan werden.

De bezoekers van Diving Village in Dubai krijgen een unieke mogelijkheid om te ervaren en ontdekken hoe de traditionele beroepen op zee er vroeger er aan toe gingen.

Zo kun je bijvoorbeeld bekijken hoe deze schepen gebouwd werden en hoe er gevist werd in Dubai. Ook het parelduiken dat vroeger veel in Dubai werd gedaan is er te bekijken, evenals informatie de flora en fauna onder water.

Verder vind je in Diving Village demonstraties van de ambachtelijke beroepen en gereedschap dat gebruikt werd bij de scheepsbouw en visserij.

 

Een bezoek aan Diving Village in Dubai geeft een unieke mogelijkheid om te ontdekken hoe de inwoners van Dubai verbonden zijn met de zee en welke rol het in de geschiedenis van het emiraat heeft gespeeld.

Openingstijden Diving Village

  • Diving Village DubaiZondag t/m donderdag: 8:00 - 22:00
  • Vrijdag en zaterdag: 15:00 - 22:00

Locatie

  • Al Shindagha - Bur Dubai

Toegangsprijs

  • Gratis

 

Officiële website Diving Village ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Zoeken