Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Coffee Museum DubaiGeïnspireerd door o.a. Nederland is er in Dubai nu ook een koffiemuseum.

Het Coffee Museum in Dubai is staat helemaal in het teken van de betekenis van koffie aan verschillende culturen. Bezoekers kunnen de rituelen van de populaire drank zien en proeven.

Het koffiemuseum is gelegen in een traditioneel Emirati-huis in Bur Dubai's Al Fahidi, een historische wijk, en waar je als bezoeker wordt verrast door het bekende aroma van vers gebrouwen koffie. 

Er zijn in totaal 2 verdiepingen waar je alles kan zien, leren en kan proeven over alles wat maar met koffie te maken heeft. 

Koffie uit de hele wereld

Je vindt in het Coffee Museum niet alleen de regionale, maar ook de wereldwijde koffiegeschiedenis.

Het eerste begin van het museum begon met een kleine handvol artefacten die verband houden met koffie en drinken.

Het museum verdeeld in zones die de tradities van verschillende koffie drinkculturen weerspiegelen.

Koffiemuseum DubaiEen groot gedeelte van de binnenplaats is gewijd aan Ethiopië. Bezoekers kunnen de bonen roosteren met behulp van traditionele Ethiopische technieken. De Egyptische barista is ook een van de bezienswaardigheden, maar uiteraard heeft het koffiemuseum in Dubai heeft uiteraard ook aandacht voor de lokale Bedoeïenen-koffietradities.

Het Dubai Coffee Museum is goed te combineren met de andere erfgoed en cultuur historische gebouwen die in de buurt liggen.

Tickets Coffee Museum

Via Ontdek Dubai.NL kun je verschillende tickets kopen om de oude cultuur en geschiedenis van Dubai te ontdekken. Zo kun je een tour doen langs verschillende culturele gebouwen en bezoek je onder andere het koffiemuseum in Dubai.

Dubai Museum Tickets

Dubai Museum Tickets
Dubai: Toegangskaartje museum van de toekomst
€ 38,01
Dubai: toegangsticket voor het Museum of Illusions
€ 22,96
Dubai: toegang 3D World Selfie Museum
€ 22,49
Meer tickets

Openingstijden en locatie koffiemuseum

Het Coffee Museum in Dubai is van zaterdag t/m donderdag geopend vanaf 09:00 tot 17:00. Op vrijdag en feestdagen is het museum gesloten.

Meer museum in Dubai

Zoeken