Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Etihad Museum DubaiVlak bij de Jumeirah Moskee vind je in Dubai het Etihad Museum. Dit museum is sinds 6 januari 2017 geopend.

Het Etihad Museum laat de geschiedenis en cultureel erfgoed van de Verenigde Arabische Emiraten op het gebied van social-cultureel, politiek, wetenschappelijk en militair zien.

Het museum werd vroeger het Union House genoemd. Het is de plaats waar in 1971 de emiraten regeerders een verklaring ondertekenden die de vorming van de VAE heeft gekenmerkt. Het gebouw maakt nu deel uit van het museumcomplex.

In het Etihad Museum wordt je als bezoeker meegenomen naar het ontstaan van de VAE en Dubai. Het museum bevat veel persoonlijk gebruikte artikelen zoals oude paspoorten, ringen, brillen, zakhorloges, postzegels en brieven en andere zeldzame artikelen.

Het museum is leuk om te bezoeken om zodoende een goed beeld te krijgen van de ontstaansgeschiedenis van Dubai en de emiraten.

Toegangskaarten Etihad Museum Dubai

Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast tickets/entreekaartjes kopen voor het Etihad Museum in Dubai, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan en daarnaast gegarandeerd bent van je tickets voor dit intrigerende museum.

Dubai Museum Tickets

Dubai Museum Tickets
Dubai: Toegangskaartje museum van de toekomst
€ 37,32
Dubai: toegangsticket voor het Museum of Illusions
€ 22,55
Dubai: toegang 3D World Selfie Museum
€ 22,08
Meer tickets

Museum indeling

Het museumgebouw heeft de vorm van een manuscript en de zeven kolommen staan symbool voor de 7 pennen die werden gebruikt door de 7 heersers van de 7 Emiraten, om de originele verklaring te ondertekenen. Het gebouw heeft daarom/echter 8 permanente paviljoens:

  • Museum DubaiZaal 1: Hier is een documentairefilm te zien over de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten.

  • Zaal 2: In de tweede zaal vind je een panoramische, interactieve kaart die de tijd voor de vorming van de federatie markeert.

  • Zaal 3: Bekijk een interactieve tijdlijn die belangrijkste en historische gebeurtenissen voor de unie toont.

  • Zaal 4: Hier vind je een visuele showcase van de ontmoeting tussen de Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan en Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum.

  • Zaal 5: Een interactieve rondleiding over de vorming van de unie.

  • Zaal 6: Een eerbetoon aan de belangrijke momenten en uitdagingen waarmee de oprichters vóór 1971 werden geconfronteerd.

  • Zaal 7: Deze zaal is gewijd aan de grondwet van de VAE en je vindt er ook de oorspronkelijke verklaring.

  • Zaal 8: Het achtste en laatste paviljoen is een galerij ter ere van de nieuwe natie: de Verenigde Arabische Emiraten.

Locatie Etihad Museum

Het Etihad Museum is gevestigd tegenover het Union House, ongeveer 1 kilometer vanaf de Jumeirah Moskee.

 Meer musea in Dubai

Zoeken