Dubai

Horse Museum DubaiHet Horse Museum in Dubai is een museum dat specifiek gewijd is aan het gebruik van paarden en de paardensport in Dubai.

Het gebouw was in bezit van de voormalige sheikh van Dubai, Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum en dit paardenmuseum is ook naast het Sheikh Saeed bin Maktoum's House te vinden. Hier vind je ook een Camel Museum, waar aandacht is voor het gebruik van kamelen door de sheikh en de rol die het dier in de regio speelt.

Het Horse Museum in Dubai heeft allerlei informatie over de verschillende typen en soorten Arabische paarden, zoals de kenmerken en de manier waarop ze verzorgd worden. Je leert er van alles over het gebruik van de paarden in Dubai en de relatie die het dier heeft met de lokale bewoners. Zo is er aandacht voor de paardenfokkerij, maar ook de manier waarop de paarden in de handel en voor het transport werden in gezet.

Het museum in Dubai behandelt ook hoe Arabisch en lokale literatuur schrijven over de authentieke Arabische paarden.

Als je als paardenliefhebber naar Dubai op vakantie gaat, dan is het Horse Museum in Dubai zeker de moeite waard om te bezoeken!

Locatie Horse Museum Dubai

  • Al Shindagha area - Bur Dubai

Openingstijden

  • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
  • Vrijdag en zaterdag: Gesloten

Toegangsprijs Horse Museum Dubai

  • Gratis

 

Officiële website Horse Museum Dubai ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Ontdek Dubai.NL

Openen