Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Horse Museum DubaiHet Horse Museum in Dubai is een museum dat specifiek gewijd is aan het gebruik van paarden en de paardensport in Dubai.

Het gebouw was in bezit van de voormalige sheikh van Dubai, Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum en dit paardenmuseum is ook naast het Sheikh Saeed bin Maktoum's House te vinden. Hier vind je ook een Camel Museum, waar aandacht is voor het gebruik van kamelen door de sheikh en de rol die het dier in de regio speelt.

Het Horse Museum in Dubai heeft allerlei informatie over de verschillende typen en soorten Arabische paarden, zoals de kenmerken en de manier waarop ze verzorgd worden. Je leert er van alles over het gebruik van de paarden in Dubai en de relatie die het dier heeft met de lokale bewoners. Zo is er aandacht voor de paardenfokkerij, maar ook de manier waarop de paarden in de handel en voor het transport werden in gezet.

Het museum in Dubai behandelt ook hoe Arabisch en lokale literatuur schrijven over de authentieke Arabische paarden. Als je als paardenliefhebber naar Dubai op vakantie gaat, dan is het Horse Museum in Dubai zeker de moeite waard om te bezoeken!

Entreetickets musea

Via Ontdek Dubai.NL vind je een overzicht van entreetickets en toegangskaarten voor verschillende musea in Dubai. Bekijk hieronder het aanbod van de beste tickets!

Dubai Museum Tickets

Dubai Museum Tickets
Dubai: Toegangskaartje museum van de toekomst
€ 37,90
Dubai: toegangsticket voor het Museum of Illusions
€ 22,90
Dubai: toegang 3D World Selfie Museum
€ 22,42
Meer tickets

Locatie Horse Museum Dubai

  • Al Shindagha area - Bur Dubai

Openingstijden

  • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
  • Vrijdag en zaterdag: Gesloten

Meer musea in Dubai

Zoeken