Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Al Ahmadiya School DubaiDe Al Ahmadiya School in Dubai (Deira) neemt je mee terug naar historisch ambiance van educatie in het begin van de 20ste eeuw in Dubai.

De Al Ahmadiya School is de eerste semi-gereguleerde school in Dubai. Het is opgericht door de oude Sheikh Ahmed bin Dalmouk in 1912.

De voormalige sheikh van Dubai was een van de belangrijke parelhandelaren in de Perzische Golf (ook wel Arabische Golf genoemd) en liet de school bouwen.

De school in Dubai had verschillende wetenschappers en geleerden uit omliggende Arabische landen die er les gaven.

Het museum in Dubai is gelegen in de Al Ras buurt in Deira en werd vanaf haar oprichting tot 1958 gebruikt als school. In 1994 heeft de regering van Dubai de Al Ahmadiya School gerestaureerd en omgebouwd tot een historisch museum.

Al Ahmadiya School biedt een unieke gelegenheid om de geschiedenis van de educatieve ontwikkeling van de school, het emiraat en het land te ontdekken.

Je kunt de sfeer van het traditionele onderwijs ervaren in verschillende secties van de school, waaronder de interne en externe klassen, gangen, binnenplaats en faciliteiten.

Locatie Al Ahmadiya School

  • Al Ahmadiya School DubaiAl Ras - Deira

Openingstijden

  • Zaterdag - donderdag: 8:00 - 19:30
  • Vrijdag: 14:30 - 19:30

Toegangsprijs Al Ahmadiya School

  • Gratis

 

Officiële website Al Ahmadiya School ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Zoeken