Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Hatta Heritage VillageHatta Heritage Village is een historisch dorp dat gelegen is in het hart van het bergachtige gebied Hatta, dat op ongeveer 100 kilometer afstand van Dubai stad ligt.

Het dorp heeft uitzicht op twee bergen die vroeger traditioneel "Hajaran" of "Hajarin" werden genoemd. De geschiedenis van het Hatta Heritage Village dateert van ongeveer 2000 tot 3000 jaar geleden.

Het dorp heeft 30 gebouwen, winkels voor de verkoop van traditionele erfgoedcollecties, een groep van naburige bedrijven met een zoetwaterkanaal (Falaj) en een archeologisch begraafplaats.

De totale oppervlakte is meer dan 40.000 vierkante meter.

Het Hatta Heritage Village in Dubai bevat originele prototypes, modellen, documenten, maquettes / sculpturen, illustraties en grafische / audio-materialen voor verschillende aspecten van het traditionele leven in deze regio, verspreid over 17 huizen, 2 kastelen en een fort.

Verder vind je in het Hatta Heritage Village traditionele wapens, waaronder geweren, zwaarden, dolken en kanonnen evenals huishoudelijke materialen zoals meubels, aardewerk, koper en leer potten, muziekinstrumenten, voedsel, traditionele kleding, sieraden en voorwerpen die werden gebruikt als ornamenten.

Hatta Heritage VillageDe sculpturen in het Hatta Heritage Village (gemaakt van real-world schaal) geven een beeld van de verschillende culturele aspecten van het sociale leven in het oude Hatta. Deze hebben betrekking op de traditionele beroepen en fabrikanten, landbouw, onderwijs, huwelijk, feesten, koffie drinkgewoonten, populaire folklore, spelletjes liederen en volksdansen, enz.

Locatie Hatta Heritage Village

  • Hatta gebied - Dubai

Openingstijden

  • Zaterdag - donderdag: 7:30 - 20:30
  • Vrijdag: 14:30 - 20:30

Toegangsprijs Hatta Heritage Village

  • Gratis

 

Officiële website Hatta Heritage Village ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Zoeken