Dubai

Camel Museum DubaiHet Camel Museum is een museum die je qua naamgeving alleen al zal verwachten in Dubai.

Kamelen werden al ver voor de vorming van de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt in Dubai en de rest van de regio. Het dier is uitgegroeid tot een van de meeste bekende en iconische dieren uit de regio.

Het Camel Museum in Dubai is gebouwd in de jaren '40 van de vorige eeuw en werd ook wel Camel-Riding House or Beit Al Rekab genoemd. Het gebouw was eigendom van de voormalige sheikh van Dubai, Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum.

Het kamelenmuseum is daarom ook naast het Sheikh Saeed bin Maktoum's House gebouwd. Het werd gebruikt voor het trainen van kamelen / paarden en als een loopstal voor hen. Het is nu een museum voor kamelen weer geworden.

Naast kamelen maakte de sheikh ook veel gebruik van paarden en zodoende is er ook een paardenmuseum in Dubai.

Kamelen Museum DubaiJe zult in dit museum over kamelen een schat aan informatie krijgen over de kamelen van het Arabische schiereiland en de relatie tussen het dier en de mens leren kennen.

Het Camel Museum in Dubai bestaat uit een aantal vleugels met informatie over de geschiedenis, kenmerken en andere feiten over kamelen in Dubai.

Er is ook aandacht voor de voordelen van het gebruik van kamelen in Dubai, zoals de opbrengst van het vlees, melk en wol die het levert.


Locatie Camel Museum Dubai

  • Al Shindagha - Bur Dubai

Openingstijden

  • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
  • Vrijdag en zaterdag: Gesloten

Toegangsprijs Camel Museum Dubai

  • Gratis

 

Officiële website Camel Museum Dubai ➜

Meer musea in Dubai

Recreatie in Dubai

Ontdek Dubai.NL

Openen