Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Camel Museum DubaiHet Camel Museum is een museum die je qua naamgeving alleen al zal verwachten in Dubai.

Kamelen werden al ver voor de vorming van de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt in Dubai en de rest van de regio. Het dier is uitgegroeid tot een van de meeste bekende en iconische dieren uit de regio.

Het Camel Museum in Dubai is gebouwd in de jaren '40 van de vorige eeuw en werd ook wel Camel-Riding House or Beit Al Rekab genoemd. Het gebouw was eigendom van de voormalige sheikh van Dubai, Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum.

Het kamelenmuseum is daarom ook naast het Sheikh Saeed bin Maktoum's House gebouwd. Het werd gebruikt voor het trainen van kamelen / paarden en als een loopstal voor hen. Het is nu een museum voor kamelen weer geworden.

Naast kamelen maakte de sheikh ook veel gebruik van paarden en zodoende is er ook een paardenmuseum in Dubai.

Tickets en toegangskaarten musea

Ontdek Dubai.NL biedt een overzicht van allerlei tickets en toegangskaarten voor o.a. musea, bezienswaardigheden en andere activiteiten. Op deze manier kun je veilig en gemakkelijk alvast je toegangskaarten boeken, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij een kassa en verzekerd bent van de entree!

Dubai Museum Tickets

Dubai Museum Tickets
Dubai: Toegangskaartje museum van de toekomst
€ 38,01
Dubai: toegangsticket voor het Museum of Illusions
€ 22,96
Dubai: toegang 3D World Selfie Museum
€ 22,49
Meer tickets

Kamelen Museum DubaiJe zult in het Camel Museum in Dubai een schat aan informatie krijgen over de kamelen van het Arabische schiereiland en de relatie tussen het dier en de mens leren kennen.

Het Camel Museum in Dubai bestaat uit een aantal vleugels met informatie over de geschiedenis, kenmerken en andere feiten over kamelen in Dubai.

Er is ook aandacht voor de voordelen van het gebruik van kamelen in Dubai, zoals de opbrengst van het vlees, melk en wol die het levert.

Locatie en openingstijden Camel Museum Dubai

  • Al Shindagha - Bur Dubai
  • Zondag - donderdag: 08:00 - 14:00
  • Vrijdag en zaterdag: Gesloten

Meer musea in Dubai

Zoeken