Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Aantal inwoners Dubai

Het aantal inwoners van Dubai is in de afgelopen jaren enorm toegenomen door de vondst van olie en meer recentelijk door de opkomst van het toerisme.

De inwoners van Dubai zijn in twee groepen onder te verdelen:

  • Emirati: de officiële inwoners van Dubai
  • Expats: buitenlandse inwoners die wonen en werken in Dubai.

Deze laatst groep heeft met ongeveer 92% verreweg het grootste aandeel in het aantal inwoners van Dubai. Het overige deel van 8% beslaat voornamelijk welvarende en relatieve jonge Emirati die sinds de export van olie een rijkelijk bestaan leiden. De verhouding tussen mannen en vrouwen is respectievelijk 70% om 30%.

Aantal inwoners

Per 1 oktober 2021 heeft Dubai Statistics Center berekend dat het aantal inwoners in Dubai is: 3.452.922

 

Cijfers en statistieken over Dubai ➔

Inwoners Dubai in de afgelopen 50 jaar

In de korte geschiedenis van Dubai is er veel veranderd. In 1968 woonden er nog slechts 59.000 inwoners in Dubai. Na de vorming van de Verenigde Arabische Emiraten en door de vondst van olie verdrievoudigde dit aantal, binnen 7 jaar, in 1975 tot ruim 183.000 inwoners.

Tien jaar later werd het dubbele aantal inwoners geregistreerd en wederom 10 jaar later was weer een verdubbeling ingezet, waarmee het aantal inwoners van Dubai al op 689.420 lag.

Rond die zelfde periode werd het plan van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum om van Dubai een toeristische trekpleister te maken in werking gezet, met de bouw van de Burj Al Arab en de aanleg van The Palm Jumeirah. Dubai stond vanaf dat moment op de wereldkaart en daarmee bleef het aantal inwoners ook harder groeien.

In het jaar 2000 woonden er ruim 862.000 inwoners en werd in de daaropvolgende jaren de 1 miljoen grens doorbroken. Uiteindelijk tien jaar later, in het jaar 2010, woonden er al 1 miljoen meer mensen in Dubai en werd met 1,9 miljoen al bijna de twee miljoen inwoners grens bereikt! Het jaar er op was dit wel het geval en groeide het door tot ruim 2,3 miljoen inwoners. Tegenwoordig wonen er meer dan 3 miljoen inwoners in Dubai.

Geschiedenis van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten

 

 

Zoeken