Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Demografie Verenigde Arabische EmiratenIn 2010 bestond de Verenigde Arabische Emiraten bevolking naar schatting uit 4.975.593, inwoners waarvan minder dan 20% Emiratis zijn, terwijl de meerderheid van de bevolking expats waren. Het netto migratiepercentage van het land ligt op op 21.71%, de hoogste ter wereld.

23% van de bevolking zijn Arabieren en Iraniërs en de meerderheid van de bevolking, ongeveer 50%, komt uit India. Ongeveer 1,75 miljoen Indiase burgers wonen in de VAE, waardoor ze de grootste buitenlandse gemeenschap in het land vormen. Echter in 2020 zullen naar verwachting 10% van de bevolking nog slechts uit Emiratis bestaan.

Er is ook een groeiende aanwezigheid van de Europeanen vooral uit multiculturele steden vergelijkbaar als Dubai. Inwoners uit andere delen van Azië (waaronder de Filippijnen, Iran of Sri Lanka) wordt geschat op 1 miljoen mensen. De rest van de bevolking komt uit andere Arabische staten.

Ook duizenden Palestijnen, die als of politieke vluchtelingen kwamen of tijdelijk werk zochten, leven in de Verenigde Arabische Emiraten. Er is ook een omvangrijke populatie van mensen uit Egypte, Somalië en Soedan, die naar de Verenigde Arabische Emiraten gemigreerd waren voor zijn formatie. De VAE heeft ook een klein aantal expats uit landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Oceanië aangetrokken. Meer dan 100.000 Britse burgers in het land wonen.

Man/vrouw verhouding Verenigde Arabische Emiraten

De bevolking van de VAE heeft een scheve sekse verdeling want het bestaat uit meer dan twee keer zoveel mannen als vrouwen. De leeftijdsgroep 15-65 heeft een man / vrouw ratio van 2,743. De VAE genderonbalans wordt alleen overtroffen door andere Arabische landen in de Perzische Golfregio.

Bevolkingsdichtheid Verenigde Arabische Emiraten

De meest bevolkte stad is Dubai, met ongeveer 1,7 miljoen mensen. Andere belangrijke steden zijn onder meer Abu Dhabi, Al-Ain, Sharjah en Fujairah. Ongeveer 88% van de bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten is stedelijk. De overige inwoners leven in kleine dorpen verspreid over het land of in de vele woestijn olieveld kampen in de natie.

Levensverwachting Verenigde Arabische Emiraten

De gemiddelde levensverwachting is 75 jaar, hoger dan alle andere Arabische landen.

 

Meer informatie Verenigde Arabische Emiraten

Zoeken