Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Wegen in Dubai

Wegen in de EmiratesDe Verenigde Arabische Emiraten heeft een uitgebreid wegennetwerk dat alle belangrijke steden en dorpen met elkaar verbindt.

Wegen in de westelijke en zuidelijke regio's zijn nog steeds relatief onderontwikkeld.

Dit heeft geresulteerd in het gebruik van vliegtuigen als de hoofd-of alternatieve wijze van vervoer voor de bewoners.

Zeehavens Dubai

Er zijn verschillende zeehavens in de Verenigde Arabische Emiraten.

De belangrijkste havens zijn Port Jebel Ali, Port Rashid, Port Khalid, Port Saeed, Port Khor Fakkan, en Port Zayed.

Luchthavens/vliegvelden Dubai

Vliegveld DUbaiIn de Verenigde Arabische Emiraten zijn een aantal belangrijke luchthavens gevestigd. Dubai International Airport (DXB) is de belangrijkste luchthaven van het land. In 2008 was het vliegveld de 20e drukste luchthaven in de wereld door passagiersverkeer en 11e drukste door vrachtverkeer. De luchthaven was ook de 6e drukste luchthaven in de wereld door het internationale passagiersvervoer.

Andere belangrijke luchthavens zijn Abu Dhabi International Airport, Sharjah International Airport, en Al-Ain International Airport. Er zijn ook luchthavens in kleinere steden, maar ook kleine binnenlandse airstrips in het landelijke West-regio. Er zijn dagelijkse vlucht diensten tussen West-en Oost-Verenigde Arabische Emiraten, is de enige handige optie voor passagiers die reizen tussen de twee delen van het land naar plaatsen zoals Sir Bani Yas.

De VAE is de thuisbasis van de grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, Emirates Airline. Het heeft Dubai als hub en vliegt naar meer dan 100 bestemmingen in zes continenten. De luchtvaartmaatschappij was de twaalfde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld in termen van internationale passagiers die vervoerd werden in 2010. Etihad Airways, uit Abu Dhabi ziet ook haar aantal flink stijgen.

Dubai Metro

Metro van DubaiDe Dubai Metro is belangrijk onderdeel geworden in het vervoeren van dagelijks miljoenen inwoners en toeristen. Met de bouw van de Dubai Metro is in 2009 begonnen en er wordt nog een aantal jaren aan gewerkt voordat het metro netwerk volledig is voltooid en alle de metrostations zijn gebouwd.

In Abu Dhabi zijn plannen aan de gang voor een metro-systeem en ook een nationale spoorwegen, die alle grote steden zal verbinden en later aangesloten zal worden op het GCC netwerk.

De kosten voor het spoor zal tussen 25 en 30 miljard dirham kosten, en zal een totale lengte van 1.100 kilometer hebben.

 

Openbaar vervoer in Dubai

 

 

Meer informatie Verenigde Arabische Emiraten

Zoeken