Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Cultuur Verenigde Arabische EmiratenDe Verenigde Arabische Emiraten heeft een diverse en multiculturele samenleving.

Het land heeft culturele stempel als een kleine, etnisch homogene parelende gemeenschap werd veranderd met de komst van andere etnische groepen en onderdanen, eerst door de Iraniërs in de vroege jaren 1900 en later door Indiërs en Pakistanen in de jaren 1960.

Belangrijke feestdagen in Dubai zijn Eid al Fitr, die het einde van de Ramadan markeert en de Nationale Dag (2 december), die de vorming van de Verenigde Arabische Emiraten merken.

Emirati cultuur draait vooral rond de religie van de islam en traditionele Arabische en de bedoeïenen cultuur. De invloed van de islamitische en Arabische cultuur in de architectuur van de regio, muziek, kleding, keuken en levensstijl terug te vinden en zijn zeer prominent aanwezig. Vijf keer per dag worden moslims opgeroepen tot gebed vanaf de minaretten van de moskeeën die zijn verspreid over het land. Sinds 2006 is het weekend al op vrijdag en zaterdag, als een compromis tussen de heiligheid vrijdag voor moslims en de westerse weekend van zaterdag -Zondag.

Deze unieke sociaal-economische ontwikkeling in de Perzische Golf heeft ertoe geleid dat de VAE relatief liberaal is. De Verenigde Arabische Emiraten staan bekend om zijn tolerante praktijken. Christelijke kerken zijn te vinden naast moskeeën.

Er is een scala aan Aziatische invloeden in scholen, culturele centra en restaurants. Een toenemend aantal Europese centra, scholen, restaurants zijn ook te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer informatie Verenigde Arabische Emiraten

Zoeken