Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Formatie van DubaiDe Verenigde Arabische Emiraten (en dus Dubai) zijn 40 jaar jong. De opmars naar de ontwikkeling van het land en de vooruitgang werd gelanceerd op 2 december 1971, onder leiding van de oprichter van de vakbond, Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan.

Het verhaal dateert van februari 1968 toen Sheik Zayed een ontmoeting had met de toenmalige heerser van Dubai Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum, om grensgeschillen te bespreken. Dit werd gevolgd door de ondertekening van een overeenkomst op 27 februari 1968, die een federatie van negen emiraten zou vormen (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Fujairah, Ras Al Khaimah, Bahrein en Qatar).

Echter waren er veel tegenslagen voor Sheikh Zayed, die probeerde om in de eerste drie jaar dingen bij elkaar te brengen. Uiteindelijk zochten Bahrein en Qatar volledige onafhankelijkheid en wou Ras Al Khaimah ook deelnemen aan het verbond.

Op 2 december 1971 vormden een federatie van zes emiraten (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain en Fujairah) de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Shaikh Zayed werd verkozen tot president en Sheik Rashid werd verkozen tot vice-president. Ras Al Khaimah nam officieel aan de federatie op 10 februari 1972.

Sheikh Zayed de wens was dat jonge Emiratis altijd het moeilijke begin moeten herinneren en dus de collectieve verantwoordelijkheid van iedereen te realiseren om te werken aan het behoud van zijn visie. Het is ook de plicht van Emiratis om vooruitgang te boeken met deze visie van Shaikh Zayed die wordt doorgevoerd in de nieuwe generatie van leiderschap.

Ter gelegenheid van het speciale 40 jarig jubileum van de Verenigde Arabische Emiraten en dus ook Dubai zal Ontdek Dubai.NL in de geschiedenis duiken voor de speciale nationale dag vieringen op 2 december 2011.

Meer geschiedenis van Dubai

Zoeken