Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Economie Verenigde Arabische EmiratenDe Verenigde Arabische Emiraten hebben een hoog geïndustrialiseerde economie, wat het land tot een van de meest ontwikkelde landen in de wereld maakt, gebaseerd op verschillende ontwikkelingsmeters zoals de HDI en BNP. Met $168 miljard in 2006, is de VAE tweede van alle Arabische golfstaten na Saoedi-Arabië, derde in het Midden-Oosten, en 38ste in de wereld (voor Maleisië).

Er zijn verschillende schattingen over de groei van het lands BNP, maar alle beschikbare statistieken geven aan dat de VAE een van de snelst groeiende economieën heeft in de wereld. Volgens een recent rapport door het ministerie van financiën en industrie, is het BNP in 2006 gestegen met 35% tot $175 miljard, vergeleken met $130 miljard in 2005.

Hoewel de VAE minder afhankelijk wordt van natuurlijke grondstoffen als bron van inkomen, spelen petroleum en aardgas nog steeds een grote rol in de economie, zeker in Abu Dhabi. Een grote constructie-boom, een uitbreidende industrie, en een snel groeiende diensten sector helpen de VAE met het diversifiëren van haar economie.

Over het hele land zijn er nu bouwprojecten bezig ter waarde van $350 miljard. Zo'n projecten bevatten de Burj Dubai, wat na afwerking het hoogste gebouw ter wereld zou worden, Al Maktoum International Airport, wat na afwerking de grootste luchthaven ooit gebouwd zal worden, en de drie Palmeilanden, de grootste kunstmatige eilanden ter wereld. Een ander project is de Dubai Mall, dat 's werelds grootste winkelcentrum zal worden.

Meer informatie Verenigde Arabische Emiraten

Zoeken