Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Emirates AirlinesEmirates Airlines maakte zijn eerste vlucht van Dubai met twee geleasde vliegtuigen - een Boeing 727 en een Airbus 300 B4. De eerste vlucht vertrok naar Karachi (Pakistan) op 25 oktober 1985 vanaf Dubai International Airport.
Emirates Airlines had in 1985 een startkapitaal van 10 miljoen dollar en werkte met een klein team van professionals. Naast Karachi werd ook een naar Bombay gevlogen.

Tegenwoordig wordt er gevlogen naar 105 bestemmingen in zes continenten en heeft de vliegmaatschappij een vloot van 156 vliegtuigen. Het bedrijf wordt beschouwd als een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en is de keuze van de frequente vliegers in de VAE.

Het huidige orderboek van Emirates staat op 199 vliegtuigen met een totale waarde van ongeveer 66 miljard dollar.
In het boekjaar 2010-11 had Emirates een omzet van 15,6 miljard dollar en een nettowinst van $ 1,6 miljard. Het vervoerde 31,4 miljoen passagiers en 1,8 miljoen ton vracht. Daarmee is de maatschappij een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

Emirates zijn ook een grote sponsor in de sport, met name gericht op voetbal.
De vliegmaatschappij is shirtsponsor van Arsenal en het stadion van de club wordt het Emirates Stadium genoemd. Tevens shirtsponsor van AC Milan, sponsor van FIFA World Cup, Real Madrid en de kabelbaan die in London over de Thames gebouwd is.

Meer geschiedenis van Dubai

Zoeken