Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Bussen DubaiDubai beschikt over een groot busnetwerk en door de hele stad kun je de bus nemen naar alle bezienswaardigheden en toeristische bestemmingen.

De bussen in Dubai zijn allemaal voorzien van airconditioning en beeldschermen waarop de route en andere reisinformatie over de bussen te lezen is.

Meer dan 350.000 passagiers maken dagelijks gebruik van de bus in Dubai. In de stad zijn er speciale busbanen aangelegd zodat je op tijd met de bus door de stad kunt verplaatsen en niet in de file hoeft te wachten zoals voornamelijk in de spitsuren gebruikelijk is.

In Dubai zijn meer dan 1500 bussen in gebruik, die verdeeld zijn over een busnetwerk van 112 buslijnen.

Er zijn 63 buslijnen in Dubai die door de stad lopen. Daarnaast zijn er 30 bussen die specifiek naar de verschillende metrostations rijden. Verder zijn er 11 buslijnen om naar de andere emiraten zoals Abu Dhabi of Sharjah te reizen en 8 hogesnelheidsbussen.

Lees verder over de prijs voor een buskaartje, de verschillende busstations en bushaltes en overzicht van alle buslijnen in Dubai.

Prijs bus Dubai

Bussen Dubai
© I. Solt

In Dubai kun je een zogenaamde NOL card kopen (een soort OV-chipcard) waarmee je met de bus kunt reizen.

Er zijn 4 verschillende type NOL cards, waaronder een 'Red Ticket' die je los kunt kopen voor een busreis. Dit is een papieren buskaartje en je betaalt voor de kaart 4 AED, met daarop 2 AED tegoed. Deze buskaartjes kun je verhogen tot maximaal 10 busreizen of 20 AED waarmee je de hele dag met de bus kunt.

De kosten voor de busreis zijn afhankelijk van het aantal zones dat je passeert.

  • Binnen 1 zone: 4 AED
  • 2 aangesloten zones: 6 AED
  • Meer dan 2 zones: 8.5 AED

Openbaar vervoer in Dubai

Met de NOL-cards kun je ook gebruik maken van het overige (openbaar) vervoer.

 

Bus zones in Dubai

Bus zones Dubai

Openbaar vervoer in Dubai

Zoeken