Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai TrolleyDubai kent verschillende vormen van openbaar vervoer waaronder een metro en een tramlijn, maar er is zelfs een open trolley tram aanwezig om je door de stad te laten vervoeren, dat een attractie op zichzelf is! Dit bijzondere vervoersmiddel doet denken aan de trams in San Francisco.

The Dubai Trolley is een geïmporteerde dubbeldekker trolley tram die rijdt in Downtown Dubai en vallen op door de fel rood, gouden kleur met Arabische kenmerken. Elke trolley kan maximaal 50 passagiers vervoeren, waarbij je op het bovenste dek kunt plaatsnemen of onderin waar de airconditioning aanwezig is.

Het is een soort hop-on-hop-off bus waarmee je naar verschillende locaties in het gebied gemakkelijk vervoerd kunt worden. De Dubai Trolley’s worden aangedreven door brandstofcellen en voorzien van opslagbatterijen om gegenereerde remenergie terug te winnen.

Dubai Trolley route

De route van de Dubai Trolley beslaat een 4,6 kilometer lange lus en wordt gereden op een enkele spoorlijn. In totaal duurt een ritje met de trolley ongeveer 8 minuten en de trolley rijdt met een snelheid van ongeveer 16 kilometer per uur.

De Dubai Trolley is tevens verbonden met het metrostation Burj Palace, waardoor je gemakkelijk van het ene openbaar vervoersmiddel kunt overstappen naar de andere.

Er zullen in totaal 10 trolley stations in gebruik worden genomen, waarmee je onder andere de belangrijkste bezienswaardigheden en locaties kunt bezoeken. Hiertoe behoort natuurlijk de Burj Khalifa, The Dubai Mall, The Dubai Fountain, Souq Al Bahar, Manzil Downtown, Vida Downtown, The Address Downtown Dubai, The Address Dubai Mall en het Theatre and Opera District.

Voor een unieke en leuke rit door een gedeelte van Dubai is de Dubai Trolley een echte aanrader!

Foto © Gulfnews.com

Openbaar vervoer Dubai

Zoeken