Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Tram in DubaiDe Dubai Tram is een van de nieuwste mogelijkheden om de stad te verkennen tijdens een vakantie in het emiraat.

Er zijn in Dubai verschillende vormen van openbaar vervoer; er loopt een metrolijn door de hele stad, busvervoer en verschillende vormen van openbaar vervoer ter water is er beschikbaar. Hoewel het vervoer per tram al vele tientallen jaren oud is, is de tram van Dubai wel een van een bijzonder en speciaal kaliber.

De Dubai Tram is de eerste tram buiten Europa met een op de grond gebaseerd elektrisch voedingssysteem dat zich langs de baan uitstrekt, waardoor de noodzaak van bovenleidingenkabels overbodig is.

De trambaan is tevens de eerste in de wereld dat gebruik maakt van platformschermdeuren in de tramstations die volledig zijn uitgelijnd met het deuropenings- en sluitmechanisme van de tram.

Jaarlijks maken zo’n 6 miljoen passagiers gebruik van de tram welke onder toezicht staat van het staatsbedrijf Dubai Roads & Transport Authority.

Hieronder vind je alle informatie over de tramstation, de route en de prijzen van de tram in Dubai.

Dubai Tram route & tramstations

De route van de Dubai Tram loopt vanaf het zuiden van de stad, bij Dubai Marina, langs de kust tot aan ongeveer het iconische 7 sterren hotel genaamd de Burj Al Arab. Het is een ideale manier om lekker ontspannen door de stad te reizen en onderweg te genieten van het uitzicht.

De tram is met 2 tramstation via een voetgangersbrug verbonden met de Dubai Metro en de hiervoor gebruikte metrostations. Deze stations zijn gevestigd aan de Sheikh Zayed Road, namelijk bij Dubai Marina en Jumeirah Lake Towers .

Tram DubaiHet traject van de tram heeft een lengte van 10,6 kilometer en bedient daarmee momenteel 11 tramstations:

 • Jumeirah Beach Road 1 (JBR)
 • Jumeirah Beach Road 2 (JBR)
 • Jumeirah Lake Towers (JLT)
 • Dubai Marina Mall
 • Dubai Marina
 • Marina Towers
 • Mina Siyahi
 • Dubai Media City
 • Palm Jumeirah
 • Knowledge Village
 • Al Sufouh

Er zijn in total 80 gecertificeerde bestuurders voor de tram beschikbaar. Om de veiligheid van de tram en haar passagiers te waarborgen, is elke trambestuurder verplicht om een alcoholtest te doen, alvorens er mee gereden mag worden.

Tijden en prijzen

De tram van Dubai is dagelijks voor 20 uur per dag in gebruik en een rit over de totale lengte duurt ongeveer 36 minuten. De eerste tramrit start om 6:30 en de laatste om 1:38. Op vrijdag, de rustdag binnen de Emiraten, start de eerste rit om 9 uur in de ochtend.

Een ritje met de tram heeft een vaste prijs van 3 AED per rit, ongeacht de afstand die hiermee wordt afgelegd. Hierdoor is het een van de meest goedkope trams ter wereld, in vergelijking met andere tram in de ritten.

Openbaar vervoer in Dubai

Zoeken