Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai MonorailEen monorail mag in Dubai natuurlijk niet ontbreken en dat doet het dan ook niet. Naast een gloednieuw metronetwerk is er namelijk nog een bijzonder openbaar vervoersmiddel die je kunt gebruiken.

In Dubai kun je op een bijzondere manier The Palm Jumeirah bezichtigen door middel van The Palm Monorail.

Dubai heeft namelijk op het kunstmatige palmeiland een traject voor een monorail aangelegd zodat je vanaf de voet van het eiland naar de punt kunt reizen.

Aan het eind van de Palm Jumeirah is het Atlantis Hotel en het naastgelegen waterpretpark Aquaventure te vinden.

De Monorail Dubai

Een monorail bestaat uit een enkelspoor waarop een trein, vergelijkbaar met een metro, rijdt. In het geval van Dubai gaat het om een staande monorail. Dubai is het eerste land in de het Midden-Oosten met een monorail.

Het traject van The Palm Monorail is in totaal 5,45 kilometer lang. De treinen van de monorail kunnen in theorie 40.000 bezoekers per dag over het palmeiland vervoeren.

Er zijn in totaal 4 monorail treinen die op het traject kunnen rijden. Tijdens spitsuren rijden deze om de paar minuten en op rustige momenten om het kwartier.

Dubai Monorail
© Foto

De treinen van de monorail Dubai hebben geen bestuurders, maar er zijn medewerkers aanwezig voor noodgevallen.

De treinen rijden met ongeveer 35 km p/h over het monorailspoor. De topsnelheid die behaald kan worden is 70 km p/h.

Stations Monorail

Er zijn in totaal 2 monorail stations in gebruik, aan de voet bij de Gateway Towers en aan het eind bij het Atlantis hotel.

Er staan nog twee stations op de planning die op het eiland bij de Trump Tower en bij de Palm Mall gebouwd zullen worden.

Verder komt er nog een derde monorailstation bij dat tevens de aansluiting met de rode metrolijn van de Dubai Metro zal vormen.

Prijs kaartje monorail Dubai

The Palm Monorail Dubai
© Foto

Als je een kaartje voor The Palm Monorail wil kopen dan betaal je 15 dirham voor een enkele reis en 25 dirham voor een retourtje.

Kinderen die kleiner dan 90cm zijn, mogen gratis reizen. Dit is dus gebaseerd op lengte en niet op leeftijd.

Voor een paar euro krijg je niet alleen een goed beeld van dit kunstmatige eiland, maar je kunt ook nog met deze monorail het Atlantis hotel en waterpark Aquaventure bezoeken!

 

Er zijn in Dubai allerlei soorten openbaar vervoersmiddelen. Lees hieronder verder voor meer informatie. 

Meer openbaar vervoer in Dubai ➜

 

Vakantietips Dubai

Zoeken