Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Openbaar vervoer te water in DubaiIn Dubai is het openbaar vervoer te water een belangrijk onderdeel in de infrastructuur van het emiraat.

De taxi's in Dubai, de metro, bussen en zelfs een monorail moeten er toe bijdragen dat er in de stad minder files zijn, die met name in de spitsuren ontstaan op de vele drukke wegen in Dubai.

Het openbaar vervoer te water is Dubai niet nieuw, want al vele honderden jaren wordt de Dubai Creek en de Perzische Golf bevaren op abra's en dhow boten.

Tegenwoordig kun je nog steeds met de traditionele abra's de creek oversteken, maar ook bijvoorbeeld gebruik maken van de waterbus of een luxe watertaxi.

Naast de praktische vorm van het openbaar vervoer te water in, kun je ook met een aantal soorten boten verschillende cruises en rondvaarten in Dubai maken. Zo kun je met een elektrische abra een rondvaart maken, maar ook een cruise over de Perzische Golf en langs de kust van Dubai behoort tot de mogelijkheden. Je kunt zelfs met een amfibiebus rechtstreeks vanaf de weg het water van Dubai Creek bevaren!

Bekijk hieronder de informatie over het openbaar vervoer te water in Dubai

Openbaar vervoer in Dubai

Zoeken