Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai Mall

The Dubai Mall is qua totale oppervlakte van 1.1241.236 m² het grootste winkelcentrum ter wereld. In The Dubai Mall zijn 10-15 individuele winkelcentra gevestigd die een totaal van 836.127 m² winkelruimte beslaan.

The Dubai Mall maakt deel uit van het 20 miljard dollar kostende Burj Khalifa complex en omvat 1.200 winkels. De opening werd tot twee keer uitgesteld, maar The Dubai Mall werd uiteindelijk geopend op 4 november 2008 met ongeveer 600 winkels en kon daarmee gemarkeerd worden als de opening van het grootste winkelcentrum ooit in de geschiedenis van de detailhandel.

The Dubai Mall ontving meer dan 37 miljoen bezoekers in 2009 en trok meer dan 750.000 bezoekers in de openingsweek aan.

Tegenwoordig bezoeken meer dan 65 miljoen toeristen The Dubai Mall, waarmee het meer bezoekers ontvangt dan New York City of  Los Angeles.

Winkels, merken en shops in The Dubai Mall

Bekijk hieronder alle winkels en recreatie activiteiten in The Dubai Mall.

Informatie

The Dubai Mall - winkels

  • In The Dubai Mall zijn 1200 winkels te vinden, waarvan 220 juweliers en 70 gerenommeerde kledingzaken.
  • Lekker eten en drinken is ook mogelijk in The Dubai Mall in een van de 120 restaurants en cafés.
  • De grootste snoepwinkel ter wereld is ook te vinden in The Dubai Mall.
  • Bij The Dubai Mall is een luxe hotel met 250 kamers gevestigd.
  • Onder The Dubai Mall is een overdekte parkeerplaats voor 14.000 auto's.

Meer informatie over parkeren in de shopping malls.


Overige attracties in The Dubai Mall

In The Dubai Mall vind je niet alleen enorm veel winkels, maar je kunt er ook een aantal leuke dingen en bekijken! Hieronder vind je een overzicht van de extra's in The Dubai Mall.

Dubai Aquarium en Underwater Zoo

Dubai Mall - AquariumIn The Mall kun je het Dubai Aquarium en Underwater Zoo vinden welke ontwikkeld en wordt geëxploiteerd door Oceanis Australia Group.

Het aquarium in The Dubai Mall verdiende officieel het Guinness World Record voor het grootste paneel ter wereld (32,88 m breed x 8,3 m hoog x 75 cm dik en heeft een gewicht van 245.614 kg).

Het 75cm dikke glas kan een druk van 10 miljoen liter water van het aquarium te weerstaan en geeft de bezoekers de mogelijkheid om meer dan 33.000 zeedieren te bekijken die er rondzwemmen.

Het met tien miljoen liter water gevulde aquarium is het aquarium in The Dubai Mall de grootste ter wereld.

SEGA Republic

SEGA Republic is een groot indoor pretpark met een oppervlakte van 7.100 m². Bezoekers van het pretpark in The Dubai Mall kunnen genieten van meer dan 150 amusementsspellen. Het park is voornamelijk gewijd aan SEGA en Sonic the Hedgehog. De ingang van Sega Republiek is zit op de tweede verdieping van The Dubai Mall.

IJsbaan The Dubai MallIce Rink

De ijsbaan in The Dubai Mall maakt gebruik van koelinstallatie-technologie en waarmee een ijsdikte van 38 mm wordt gemaakt die bijna drie keer de dikte van een NHL ijsbaan heeft.
De Dubai Ice Rink heeft capaciteit van maximaal 2.000 gasten, met een multi-functionele zaal met world-class multimedia-systeem met een 20 m × 10 m LED-scherm.

Reel bioscoop

De Reel Cinema zit op de tweede verdieping van The Dubai Mall. De Reel Cinema heeft een 22 schermen met meer dan 2800 zitplaatsen. Het is de grootste bioscoop in de regio. 

 

Shopping Malls in Dubai

In Dubai zijn naast The Dubai Mall nog vele andere shopping malls te vinden. Bekijk het overzicht van alle shopping malls in Dubai

Zoeken