Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Abra's op de Dubai CreekDe Dubai Creek kun je met een watertaxi oversteken. Deze watertaxi's worden in Dubai abra's genoemd en zijn gemotoriseerde, houten boten waarmee ongeveer 20 personen tegelijkertijd vervoerd kunnen worden.

De Dubai Creek loopt tussen de buurten Deira en Bur Dubai en de abra watertaxi is de snelste en tevens goedkoopste manier om de Dubai Creek over te steken.

Er zijn ongeveer 150 abra boten op de Dubai Creek in gebruik om alle toeristen en lokale bewoners te vervoeren. Door dat een oversteek met een abra slechts 1 AED kost, is dit een populair onderdeel voor het openbaar vervoer in Dubai.

Er zijn 4 abra stations vanaf waar je de watertaxi kunt nemen; twee aan de kant van Deira en twee aan de noordzijde van de Dubai Creek.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in de buur van de abra stations, zoals het Dubai Museum (Al Fahidi Fort), Spice Souk en ander cultureel erfgoed zoals het Diving Village.

De abra's zijn 24 uur per dag in gebruik en daardoor is het ook zeker een aanrader om s'nachts een oversteek te maken met een abra op de Dubai Creek. Zodra het donker is, Dubai prachtig verlicht, waardoor de abra niet alleen een handig transport is, maar ook een ideale mogelijkheid om Dubai vanuit een ander perspectief te bekijken!

Het is ook mogelijk om op verschillende plekken in de stad een rondvaart maken met een elektrische abra.

Naast de traditionele abra's kun je ook de waterbus of luxe watertaxi nemen om de creek over te steken.

Abra rondvaart tickets

Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast tickets boeken voor een abra rondvaart of andere boottochten met verschillende soorten boten.

Rondvaarten in Dubai

Rondvaarten in Dubai
Dubai: Oud Dubai, wandeltour, winkelen in de Souk en ritje op de Abra
€ 8,29
Dubai: Souks, straateten, Abra en de oude stad
€ 7,65
Dubai: zonsondergang Burj Khalifa in een abra
€ 18,74
Meer tickets

Routes abra watertaxi

De abra's varen over twee routes op de Dubai Creek :

Route 1 is van Deira Old Souk Abra Station (vlak bij de Spice Souk) naar Bur Dubai Abra Station (ten westen van de Old Souk). Deze boottocht duurt 5 minuten.

Route 2 loopt van Sabkha Abra Station (ten zuidwesten van Baniyas Square) naar Dubai Old Souk Abra Station (bij de Old Souk).

De tweede route is de meeste gevaren route op de Dubai Creek en daardoor ook de drukste. Deze boottocht duurt 7 minuten.

Openingstijden watertaxi

De watertaxi's die op de route 1 varen, zijn dagelijks te gebruiken vanaf 5:00 tot 00:00, terwijl de boten op de route 2 varen zelfs 24 uur per dag in bedrijf zijn.

Prijzen abra's Dubai Creek

De prijs van een abra watertaxi op de Dubai Creek is slechts 1 AED. Je hoeft geen tickets van te voren kopen, maar kunt gelijk bij de abra bestuurder betalen.

Het is ook mogelijk om een abra per uur te huren en een persoonlijke cruise te varen. Hiervoor is ook geen boeking van te voren nodig, maar dit kun je in overleg met de watertaxi schipper bespreken. De kosten hiervoor zijn 120 AED.

Openbaar vervoer in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken