Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Woestijn van DubaiDubai is een stad die volledig in de woestijn is opgebouwd tot wat het vandaag de dag is geworden. Ooit was het een vissersdorpje, maar tegenwoordig vind je er de meest luxe en bijzondere gebouwen.

Dubai wordt nu beschouwd als een van de meest moderne steden ter wereld, maar de woestijn speelt nog steeds een grote rol voor het Emiraat. Dit is niet alleen van invloed op de warme temperatuur die er heerst, maar je kunt tegenwoordig de meest bijzondere woestijnsafari’s maken vanuit Dubai!

Arabische Woestijn

De woestijn maakt onderdeel uit van de Grote Arabische Woestijn die het gehele Arabische Schiereiland (waartoe ook Saudië-Arabië, Jemen, Oman, Qatar, Koeweit en een deel van Irak en Jordanië behoren) beslaat. Aan de ene kant van Dubai ligt de Perzische Golf en aan de andere oostelijke kant ligt deze woestijn.

Een deel van de Arabische Woestijn wordt het Lege Kwartier (in het Arabisch: Rub al-Khali) genoemd. Dit zeer onherbergzaam gebied heeft zeer veranderlijke zandduinen en strekt zich tot in een gedeelte van de Verenigde Arabische Emiraten.

Er heerst een extreem droog klimaat in de Arabische Woestijn en er valt jaarlijks amper regen. Door de ligging van Dubai aan zee zijn er in de zogenaamde wintermaanden wel kans op neerslag en bewolking, echter is dit over het algemeen in een geringe mate.

In de Arabische Woestijn wordt ook veel olie gewonnen waarmee de Verenigde Arabische Emiraten het rijkelijke vermogen in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd. Met deze gelden wordt nu flink geïnvesteerd op het gebied van toerisme.

Tickets woestijnsafari in Dubai

Als je naar Dubai op vakantie gaat dan is een safari door de woestijn van Dubai een grote aanrader. Naast alle moderne gebouwen krijg je op deze manier nog veel meer te zien van deze bijzondere stad.

Via Ontdek Dubai.NL kun je allerlei soorten tickets online bestellen voor het maken van woestijnsafari. In een 4x4 terreinwagen vertrek je vanaf hotel naar de woestijn en kun je daar bijvoorbeeld gaan kameelrijden, quad rijden of genieten van een BBQ in een woestijnkamp.

Dieren in de woestijn van Dubai

In de woestijn van Dubai vind je verschillende dieren die het gelukt is om te overleven in dit droge en warme klimaat.

Meer informatie over Dubai

Zoeken