Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Slangen in DubaiSlangen in Dubai zijn niet in grote getallen aanwezig, maar komen wel in de Verenigde Arabische Emiraten en in de regio voor.

De slangen in Dubai zijn voornamelijk te vinden in de open woestijn en in de bergen.

De slangen zijn aan de zandvlaktes aangepast zodat ze gemakkelijk over het zachte zand kunt glijden.

In de Perzische Golf komen ook zeeslangen voor. De Arabische Golf Zeelang is een giftige slang, maar deze waterdieren zijn over het algemeen niet agressief richting mensen.

Lees hieronder verder over de verschillende soorten slangen in Dubai waarvan bekend is dat deze in de regio voorkomen.

 

 

Arabische zaagschubadder

Slangen in Dubai: Arabische zaagschubadderEen van de giftige slangen die in Dubai en de rest van de Emiraten voorkomt is de Arabische zaagschubadder.

De Arabische zaagschubadder is een slang die tot de adders behoort en kan tot 80 cm lang worden. Deze bruin slang heeft met lichte, ronde vlekken op de rug.

Deze slangen in Dubai zijn zowel in de nacht als overdag opzoek naar voedsel zoals muizen, hagedissen en ook andere kleine slangen.

Als de Arabische zaagschubadder gestoord of bedreigd wordt dan begint hij zijn schubben tegen elkaar te wrijven, waardoor een knarsend geluid ontstaat dat te vergelijken is met een ratelslang.

De Arabische zaagschubadder behoort tot het geslacht Echis en het gif kan dodelijk zijn als er niet op tijd een anti-gif wordt toegediend.

 

 

Wadi Racer

Slangen in Dubai - Wadi Racer
© Foto

De Wadi Racer is een soort slang in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten die je in de berggebieden kunt tegenkomen.

De Wadi Racer behoort tot de gladde slangen en zijn niet giftig.

Het bijzondere aan deze moeilijk te vinden slang in Dubai is dat de kleur van de huid aangepast kan worden aan de omgeving. Deze slangen komen bijvoorbeeld niet alleen voor in de bergen, maar ook op de zandvlaktes waarbij de kleur zich volledig aanpast aan de zandkleur.

De Wadi Racer kan ongeveer 130 cm lang worden en kan zich met een hoge snelheid verplaatsen.

Deze slang heeft zijn naam verkregen doordat ze vaak te vinden zijn bij wadi's (plekken in de woestijn waar nog wel een beetje water te vinden is) in Dubai. De slangen jagen overdag naar voedsel en eten bijvoorbeeld andere slangen, vogels, reptielen en zelfs vissen die in het water zwemmen.

 

 

Zandslang

Zandslang DubaiDe zandslang is waarschijnlijk een van de meest elegante slangen in Dubai, maar tevens ook de langste slang die te vinden is in de Verenigde Arabische Emiraten.

De bruin, grijze slang met zwart en witte strepen kan meer dan 1,5 meter lang worden. De zandslang is enigszins giftig, maar niet gevaarlijk voor mensen.

De slang beweegt zich sierlijk over het zachte zand en jaagt overdag in de buurt van tuinen en andere agrarisch gebied. Verder komt de zandslang ook voor in de bergen en open vlaktes waar het opzoek gaat naar hagedissen en andere kleine dieren.

De zandslang is ook een uitstekende klimmer waardoor er ook gejaagd wordt naar nesten waarin jonge vogeltjes te vinden zijn.

 

Dieren in Dubai

 

Meer informatie over Dubai

Zoeken