Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Reptielen in DubaiReptielen in Dubai komen voornamelijk voor in de woestijn.

Op deze droge en warme zandvlaktes zijn de reptielen helemaal aangepast om te kunnen overleven. Er zijn zelfs reptielen die helemaal geen water drinken!

Je vindt er bijvoorbeeld verschillende hagedissen, spinnen en schorpioenen.

Naast deze reptielen in Dubai, zijn er ook een aantal slangen in deze gebieden te vinden.

Lees hieronder alles over de verschillende reptielen in Dubai.

 

 

 

Doornstaartagamen

DoornstaartagamenDoornstaartagamen zijn een soort middelgrote hagedissen uit de familie agamen. De doornstaartagamen kunnen 65 cm groot worden en leven bij hun soortgenoten, waarbij de holletjes nog geen 50 meter van elkaar vandaan liggen.

Het zijn zeer sociale dieren want ze 'lenen' hun hol ook vaak uit aan schorpioenen, slangen of egels.

Doornstaartagamen drinken nooit water en hebben speciale klieren die helpen om urinezuur uit het lichaam te verwijderen. Deze reptielen in Dubai eten struiken.

Hoewel deze reptielen er gevaarlijk uit zien, gaan ze eerder op de vlucht dan het gevecht aan.

Ze kunnen zich verdedigen met hun stekelige staart en ondanks dat ze geen tanden hebben, kan een bijt flink pijnlijk zijn.

 

 

Skinken

Skinken DubaiSkinken zijn ook een soort hagedissen.

Er zijn zelfs meer dan 1500 soorten en 130 geslachten waardoor dit de grootste familie hagedissen en gewervelde dieren is.

Je hebt in Dubai en de rest van de Emiraten bijvoorbeeld zandskinken.
Deze reptielen in Dubai hebben zich aangepast aan het zachte zand van de woestijn en staat daarom ook bekend als een 'zandvis'.

Je kunt deze reptielen in Dubai in de vroege ochtend aantreffen in de woestijn, waar bij het minste en geringste zullen deze reptielen snel wegvluchten en in het zand duiken.

Daarnaast zijn er ook tuinskinken. Deze reptielen in Dubai kun je aantreffen in gecultiveerde gebieden en ook in tuinen in de stad.

 

Schorpioenen

Schorpioenen in DubaiSchorpioenen komen in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten veelvuldig voor.

Er zijn maar liefst 14 verschillende soorten schorpioenen op het Arabische Schiereiland te vinden. Deze schorpioenen zijn onder te verdelen in 2 families, namelijk de Buthidae en de Scorpionidae. Er zijn 8 verschillende geslachten Buthidae en 2 verschillende geslachten Scorpionidae te vinden.

Tot zover bekend zijn er alleen Buthidae schorpioenen gevonden in de Emiraten.

De Buthidae schorpioenen zijn, in tegenstelling tot de Scorpionidae, zeer giftig voor mensen en kan leiden tot verlammingsverschijnselen.

De schorpioenen kunnen tot 15 cm groot worden en leven voornamelijk in de woestijn, maar kunnen ook voorkomen in stedelijke gebieden.

 

Dieren in Dubai

 

Meer informatie over Dubai

Zoeken