Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Vrouwen in DubaiDubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn zeer veilig voor vrouwen en specifiek vrouwelijke reizigers. 

Toch blijven vrouwen die alleen reizen een bron van nieuwsgierigheid en kun je het middelpunt van de (ongewenste) aandacht belanden. Je zult waarschijnlijk een meer ontspannen bezoek hebben als je verblijft in een van de vier of vijf sterren hotels, vooral als je van de privéstrand faciliteiten van het hotel kan gebruiken.

Vrouwen in de Dubai hebben een veel meer liberale levensstijl dan veel van vrouwen in andere landen uit de Golf-regio zoals Saudi-Arabië. Dat wil zeggen dat vrouwen mogen rijden, werken etc. Reizigers dienen zich er wel bewust van te zijn dat Dubai een samenleving is met traditionele, islamitische wortels.

 

Cijfers: mannen & vrouwen in Dubai ➔

Hoofddoek dragen in Dubai?

Het is niet verplicht voor vrouwen om in het openbaar een hoofddoek te dragen in Dubai. Bezoek je een moskee of een andere heilige plek dan is dit wel het geval. Je kunt je in principe kleden zoals je zelf wil, maar wil je geen gedoe of het risico tot aanstoot vermijden, dan is het aan te bevelen om niet te strakke of onthullende kleding te dragen in clubs en andere openbare gelegenheden.

 

Kleding in Dubai ➔

 

Wanneer je met locals spreekt dien je te wachten tot een handdruk je wordt aangeboden. Een aantal vrome moslims willen namelijk liever niet handen schudden met een vrouw. Daarentegen worden vrouwen doorgaans worden eerst geholpen bij banken en postkantoren, terwijl politiebureaus en andere overheidsgebouwen vaak aparte wachtrijen voor vrouwen hebben.

Meer over Dubai

Zoeken