Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Fietsroutes in DubaiIn Dubai zijn er tegenwoordig verschillende fietsroutes die je op de mooiste plekken brengen, zonder dat je gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer, auto of taxi.

De laatste jaren zijn er in Dubai allerlei fietsroutes en fietspaden aangelegd. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst is het voor toeristen in Dubai natuurlijk heerlijk om op de fiets de stad te ontdekken en aan de hand van de fietsroutes de meest bijzondere bezienswaardigheden te bekijken.

Daarnaast kan het stimuleren van fietsen een groot gedeelte van de files op de drukke wegen verminderen. Verder is gezond leven en veel bewegen ook in Dubai een belangrijke levensstandaard geworden.

Het is helaas nog niet mogelijk om vanaf het de ene kant van Dubai naar de andere kant van de stad te fietsen, maar er zijn wel vele fietsroutes te vinden in parken, speciaal aangelegde fietspaden en zelfs een autocircuit waarop je kunt fietsen!

Fietsroutes en fietspaden in Dubai

Bekijk hieronder het overzicht van verschillende fietsroutes in Dubai.

Nad Al Sheba Cycle Park

Nad Al Sheba is een wijk in Dubai, gelegen aan de Dubai Creek. Het Nad Al Sheba-fietspad is een voormalige kamelenroute waar je tegenwoordig heerlijk ontspannen kunt fietsen. Deze fietsroute is gelegen bij de Meydan racebaan en heeft prachtig uitzicht op Downtown Dubai en de Burj Khalifa.

Er zijn drie verschillende fietsroutes om uit te kiezen; 4 km, 6 km of 8 km. Daarnaast zijn er ook allerlei voorzieningen zoals kluisjes, kleedkamers met airco en douchevoorzieningen. De route is verlicht dus je kunt er ook 's avonds fietsen. Voor kinderen is er een kinderbaan die verkeersborden, snelheidsremmers en rotondes heeft zodat ze alles over verkeersveiligheid kunnen leren!

Al Qudra Cycle Track

Fietspad DubaiDe Al Quadra Cycle Track is een van de bekendste fietsroutes in Dubai en zijn perfect voor middellange tot langeafstandsfietsers.  Je kunt kiezen uit een fietsroute van 18 en 50 kilometer. Rijd door het adembenemende landschap van zandduinen en het vijf-sterren Bab Al Shams resort.

Dubai Autodrome

Hoewel het autocircuit in Dubai genaamd het Autodrome, natuurlijk geen fietspad is, wordt het 2,5 km circuit ook gebruikt om te fietsen! Dit gebeurt voornamelijk in de avonduren en is dan afgesloten voor auto’s. Reserveren is niet nodig, helmen zijn wel verplicht.

Al Barsha Park

Het Al Barsha Park heeft uitstekende fietspaden en is dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur geopend. Het park is ook geschikt voor kinderen door de ruime speelmogelijkheden, toiletten en eetgelegenheden

Mushrif Park

Het Mushrif Park is ook de moeite waard om te bezoeken en te fietsen. Het Mushrif Park is van donderdag tot zaterdag tot 23.00 uur geopend.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach heeft ook een fietspad, al is deze slechts 2 km lang en loopt langs het strand en de spectaculaire bezienswaardigheid zoals de Burj Al Arab.

Dubai Water Canal

Het nieuwe Dubai Water Canal heeft een mooi 12 km lang fietspad dat de moeite van het ontdekken waard is.

Al Khawaneej Park

Gelegen in de buurt van Mirdiff, vind je het Al Khawaneej Park om te fietsen. Dit park is 24 uur per dag geopend en heeft een 3-5km, goed onderhouden fietspad. Daarnaast zijn er ook outdoor fitness en stretch faciliteiten te vinden.

District 1 Cycling & Running track

Gelegen in Mohammad Bin Rashid Al Maktoum City- District On vind je een 8,4 kilometer lang fiets en hardloop route.

Fietsen huren in Dubai

Fietsen hurenJe kunt in Dubai op verschillende plekken fietsen huren.

Dit kan bij erkende verhuurbedrijven of door middel van een fietsdeelsysteem waarmee je op een aantal plekken in de stad fietsen voor 24 uur kunt gebruiken. Het huren van deze fietsen gaat door middel van een handige app.

Bekijk hieronder het overzicht van de locaties.

 

Fietsen huren in Dubai ➜

Regels fietsen in Dubai

Als je gaat fietsen in Dubai zijn er een aantal regels om rekening mee te houden.

 

Fietsen in Dubai ➜

Meer recreatie in Dubai

Zoeken