Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai Autodrome CircuitDe Dubai Autodrome is een racecircuit, gelegen in Dubai, met een lengte van 5.39 km. Het circuit is erkend door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile).

Het circuit werd geopend in 2004 door daar de finale van de 2004 Formula Renault V6 Eurocup seizoen te houden. In december 2005 werd er een A1 Grand Prix gehouden en van 2004 tot 2006 het FIA GT Championship.

Ieder jaar is het circuit het decor van de 24 uur van Dubai waaraan bijvoorbeeld de Nederlander Jeroen Bleekermolen aan deel heeft genomen.

Het circuit is gebouwd om de concurrentie aan te gaan met het nabijgelegen Bahrain International Circuit. Het circuit is voorgedragen om als Formule 1 baan te dienen. Echter is dit niet nog niet waarschijnlijk vanwege het Yas Island Circuit, in Abu Dhabi.

Het circuitrecord is in handen van Kamui Kobayashi (DAMS) met een tijd van 1:41.220 in een GP2 Asia car.

Race tickets Dubai

Via Ontdek Dubai.NL kun je verschillende tickets bestellen voor het (zelf) rijden op het circuit van Dubai of op andere locaties met gemotoriseerde voertuigen. Beleef deze ervaring!

Racen in Dubai

Racen in Dubai
Dubai: fototour langs topattracties in de stad, met auto
€ 14,90
Dubai: huur privéauto en chauffeur voor een hele dag
€ 127,17
Dubai: Stadsrondleiding met gids in luxe auto
€ 64,64
Meer tickets

Karten

Dubai Autodrome CircuitEr kan ook gekart worden op een 1.2 kilometer lange circuit met daarin 17 bochten, een tunnel en een brug om de stuurkwaliteiten van de bestuurder te testen. Schijnwerpers zorgen er voor dat er zelfs in het donker geraced kan worden!

Experience

Er zijn verschillende 'experiences' waaraan deelgenomen kan worden op het Dubai Autodrome circuit.

Zo kun je bijvoorbeeld in een Audi TT of Audi R8 rijden. Verder kun je een driftcursus nemen en zelfs een race in een ultra lightgewicht racewagen waarmee je een ultieme beleving zult hebben op dit circuit!

 

Officiële website Dubai Autodrome Circuit

 

Meer recreatie in Dubai

Zoeken