Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Fietsen DubaiFietsen in Dubai is (nog) niet heel erg gebruikelijk.

Op sommige plekken in Dubai is fietsen zelfs verboden, aangezien het simpelweg te druk is door het vele autoverkeer en er meestal (aparte) fietspaden ontbreken. Toch kun je wel fietsen in Dubai want er wordt wel op verschillende manieren er aangewerkt om meer fietspaden in Dubai te maken.

Er is zelfs een speciaal fietspad in de woestijn aangelegd, genaamd de Al Quadra fietsroute! 

De totale lengte van de Al Qudra fietsroute in Dubai is ongeveer 100 kilometer. 

Tips voor de fietsroute

De ruim 87 kilometer fietsroute kun je het beste s'ochtendsvroeg fietsen. Dubai en met name de woestijn is erg warm en je zult al snel te maken krijgen met uitdrogingen. Zorg er dus voor dat je voldoende water bij je hebt!

Een tweede reden waarom je de Al Quadra fietsroute in de ochtend het beste kunt fietsen, is om de zon op te zien komen in de woestijn. Zorg er dus voor dat je tussen 04:00 en 07:00 in de ochtend op de fiets stapt, zodat je een fantastisch zonsopkomst kunt ervaren!

Er zijn langs de fietsroute 10 verschillende rustpunten, waar je kunt uitrusten en wat schaduw kunt pakken. De fietsroute in Dubai. heeft een aantal kleine heuveltjes met een maximale stijging van ongeveer 100 meter.

In de avond- of nachturen kun je het beste de route genaamd The Stick fietsen. Hierbij rijdt je als het ware tot aan de grote ronde die je maakt bij de gehele Al Quadra fietsroute in Dubai. De 36 kilometer die je op deze fietsroute aflegt zijn bijna volledig verlicht door lantaarnpalen.

Locatie fietsroute

De fietsroute ligt aan de oostelijke zijde van de stad en begint al vlakbij de Arabian Ranches en Studio City. Hier is een parkeerplaats en omkleedfaciliteiten. Je rijdt langs de Al Quadra road 18 km naar het eerste volgende stoppunt bij o.a. de Trek Bicyle Store, café en medisch centrum. Hier kun je ook beginnen en fietsen huren.

Recreatie in Dubai

Zoeken