Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Mushrif Park DubaiMushrif Park is een natuurlijke bos in Dubai, maar herontwikkeld voor dagbezoekers, met een uitgebreid wegennet en recreatieve voorzieningen.

Het park is bestaat uit 124 hectare en beschikt over vele attracties waaronder zwembaden, fontein en meren, kinderspeelruimtes, trein, kameel en ponyritjes. Een bijzondere feature is de International Garden waarin miniatuur huizen uit verschillende landen vertoont worden.

Dit dorp bevat dertien modellen van Arabische en buitenlandse huizen, gebouwd in een zorgvuldige manier zodat de uiting van de architectuur van elk van de vertegenwoordigde landen goed naar voren komt.
Drie patronen van inheemse huizen worden weergegeven: de palmbladeren, klei en rotsachtige huizen met windtorens. Elk van deze huizen heeft zijn exclusieve architectuur, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk Golf-kenmerk, die de prachtige architectuur van de streek weerspiegelt.

Het type Nubische woningen wordt ook weergegeven evenals de Arabische die indrukwekkend zijn met prachtige ramen genaamd Mashrabia. Bovendien worden de Engels, Noors, Thais, Indonesisch, Chinees en Japans huizen ook getoond. Daarnaast is er zelfs een heus een model van onze beroemde Nederlandse windmolen!

De bezoeker van deze regio kan goed kennis maken met de kenmerken van deze woningen en de bouwmethoden als gevolg van de behuizingspatronen van de verschillende naties. Tijdens het spelen in deze huizen kunnen de kinderen ook hun kennis op doen in een leuk omgeving.

Toegangsprijzen Mushrif Park

  • Toegangsprijzen: 5 AED per persoon of 30 AED per auto (inclusief).
  • Zwembad: 10 AED voor volwassenen & 5 AED voor kinderen.

Openingstijden Mushrif Park

  • Het park is dagelijks open 8:00-22:00

Recreatie in Dubai

Zoeken