Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Fietsen in DubaiIn Dubai is steeds meer aandacht voor fietsen en fietspaden. De langgerekte stad in de woestijn is in de laatste jaren vooral voorzien van veel asfaltwegen voor het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast speelt het openbaar vervoer met voornamelijk de Dubai Metro, ook een belangrijke rol in de infrastructuur van Dubai.

Desondanks kun je tegenwoordig op verschillende plekken in Dubai uitstekend fietsen door de nieuw aangelegde fietspaden en fietsroutes. Er is zelfs een fietsroute aangelegd die dwars door de woestijn loopt!

Daarnaast kun je door parken fietsen, langs het strand en zelfs op het (auto-) circuit van Dubai is het mogelijk om in de avond kilometers te maken!

Op professioneel niveau is Dubai inmiddels ook een erkende locatie geworden. De Ronde van Dubai maakt onderdeel uit van de professionele wielerkalender en vindt elk jaar plaats in de maand februari. Deze meerdaagse wielerkoers werd voor het eerst in 2014 georganiseerd.

Regels fietsen in Dubai

Als je in Dubai wil gaan fietsen dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Allereerst is te adviseren om voor, tijdens en na het fietsen voldoende water te drinken. De temperaturen in Dubai kunnen tot 40 graden (en in de warmste maanden zelfs tot 50 graden) oplopen en het is essentieel om voldoende te blijven drinken.

  • Zo ben je verplicht om een helm te dragen. Deze zijn verkrijgbaar in fietswinkels of sportwinkels in grote shopping malls. Helmen kunnen variëren in prijs van AED 150 tot meer dan AED 1000 voor topkwaliteit
  • Het is verboden om op voetpaden te fietsen. Hiervoor staat een boete van 200 AED.
  • Het is ook verboden om op grote, drukke wegen te fietsen waar een maximumsnelheid van 60 km p/h geldt. Hiervoor kunnen boetes tot 200 AED opgelegd worden.
  • Het is niet toegestaan om met twee personen op één fiets te fietsen, tenzij de fiets hiervoor ontworpen is.
  • Gebruik voor en-achterlichtverlichting als je in het donker fietst.
  • Het is aanbevolen om opvallende of reflecterende kleding te dragen als je in het donker gaat fietsen.

Fietsen huren in Dubai

Fietspaden DubaiOp verschillende locaties kun je tegenwoordig fietsen huren in Dubai. Je kunt namelijk gebruik maken van een fietsdeelsysteem waarmee je op allerlei plekken in de stad een fiets kunt huren.

 

Fietsen huren in Dubai ➜

Fietsroutes en fietspaden

Er zijn een aantal fietsroutes en fietspaden in Dubai aangelegd om er voor te zorgen dat fietsers een veilige plek op de openbare weg hebben of op plekken zoals de woestijn het mogelijk te maken om te fietsen.

Daarnaast kun je heerlijk langs het strand of in de verschillende parken fietsen en ontspannen.

Bekijk hieronder de verschillende fietspaden en routes in Dubai.

 

Fietsroutes en fietspaden in Dubai ➜

 

Meer recreatie in Dubai

Zoeken