Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Zwemmen in DubaiZwemmen in Dubai kun je op verschillende locaties doen, maar bij alle mogelijkheden is één ding zeker; het is dé manier om verkoeling te zoeken in de warme zon van Dubai.

Je kunt in Dubai zwemmen, maar ook verschillende watersporten doen zoals wakeboarden, duiken en kajakken.

Dubai is qua ook op professioneel niveau het decor geweest voor het FINA WK kortebaan zwemmen. Dubai versloeg de enige tegenstander Istanbul in de verkiezing vooraf als organiserende stad van het wereldkampioenschap. Alle zwemwedstrijden werden gezwommen in het Hamdan Sports Complex.

Hieronder volgt meer informatie over zwemmen in Dubai.

Zwemmen in de zee van Dubai

Allereerst kun je natuurlijk zwemmen in de zee, oftewel de Perzische Golf waaraan Dubai en (een gedeelte) van de Verenigde Arabische Emiraten ligt.
Het is heerlijk om in de zee van Dubai te zwemmen, aangezien het water altijd vrij kalm en relatief vlak is. Het zeewater heeft daarnaast een zeer aangename temperatuur van gemiddeld rond de 20 graden.

Zwemmen in de zee DubaiEr zijn vele stranden in Dubai waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Dit zijn zowel gratis stranden, als mede privéstranden van de vele hotels aan het strand van Dubai.

 

Top 5 stranden in Dubai ➜

 

Gratis stranden in Dubai ➜

 

Regels stranden van Dubai ➜

 

Zwemmen in het Wild Wadi Park

Zwemmen in Wild Wadi ParkNaast het strand van het Jumeirah Beach Hotel ligt het Wild Wadi Park.
In dit waterpark kun je heerlijk zwemmen in de verschillende zwembaden, stroomversnellingen en glijbanen!

Het waterpretpark in Dubai is, naast de zee, een van de populairste locaties om te zwemmen en even lekker af te koelen.

 

Wild Wadi Park ➜

 

 

Zwemmen in Aquaventure

Een andere populaire locatie om te zwemmen in Dubai is Aquaventure. Dit waterpretpark ligt naast het bekende Atlantis hotel. Dit hotel en zwemparadijs is gelegen aan het eind van het palmeiland The Palm Jumeirah en staat o.a. bekend om het zwemmen met dolfijnen en je vindt er een glijbaan waarbij je door een basin glijdt met haaien!

AquaventureZwemmen in Aquaventure is een groot avontuur!

 

Aquaventure ➜

 

Zwemmen bij je hotel

Het is natuurlijk ook mogelijk om lekker bij je eigen hotel te zwemmen! De 4 en 5 sterren hotels in Dubai hebben in de meeste gevallen een groot eigen zwembad. In een aantal gevallen is dit ook bij 3 sterren hotels aan de orde en vaak vind je het zwembad dan op de bovenste verdieping van het hotel.

De meeste hotels met zwembad zijn daarom ook gevestigd langs het strand van Dubai of bij de haven Dubai Marina.

 

Hotels aan het strand van Dubai ➜

 

Meer recreatie in Dubai

Zoeken