Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Zee van DubaiDubai is enerzijds volledig aan zee gelegen en aan de andere kant omringd door de woestijn en de andere emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze zee van Dubai wordt de Perzische golf of ook wel de Arabische Golf genoemd.

De zee bij Dubai is over het algemeen zeer rustig en kalm en uitermate geschikt voor verschillende watersporten zoals jetskiën of duiken. Natuurlijk kun je ook lekker aan het strand van Dubai liggen en zwemmen in de zee die gedurende het hele jaar een aangename zeewatertemperatuur heeft.

De zee van Dubai speelt net als de woestijn een belangrijk rol in de flora en fauna van Dubai. De Perzische golf is volledig omringd door woestijnen: aan de ene kant de Arabische Woestijn (Arabische Schiereiland) en aan de andere kant de Tharwoestijn (ook bekend als de Grote Indiase Woestijn).

Hieronder vind je meer informatie over de zee van Dubai, de zeedieren die er leven en de watersporten die je er kunt beleven.

1Watersport op de zee van Dubai

De zee van Dubai is uitermate geschikt voor verschillende watersporten. Door de warme temperaturen is watersport in Dubai ook zeer populair; van waterskiën tot duiken.

Watersport in Dubai

Watersport in Dubai
Dubai: jetskitour met uitzicht op Burj Khalifa en Burj Al Arab
€ 75,02
Dubai: jetski-avontuur van 30 minuten
€ 75,66
Dubai: jetski-avontuur
€ 138,43
Meer tickets

2Perzische golf vs. Arabische golf

Perzische golf - Arabische GolfDe naam van de zee bij Dubai is al vele jaren aan meningen onderhevig.

De naamgevingsgeschil wordt sinds 1960 gevoerd door de opkomst van het panarabisme en Arabisch nationalisme, door Arabische landen.

Dit heeft als oorsprong de onderlinge spanningen met Iran en de Arabische landen claimen de zee op basis van historische gronden waarbij de term Arabische Golf gebruikelijk was.

Daarnaast staat de zee ook bekend als de Golf en andere alternatieven zoals de Golf van Basra zoals bekend tijdens de Ottomaanse heerschappij van de regio.

3Zeedieren in de zee

De zee van Dubai is de thuisbasis van vele verschillende zeedieren zoals bijvoorbeeld schildpadden, dolfijnen en zeekoeien.

Mede hierdoor is de zee van Dubai ook zeer geschikt en populair om te gaan duiken of snorkelen.

Bekijk hieronder het overzicht van de zeedieren die je in de Perzische golf kan tegenkomen als je gaat duiken in Dubai.

 

Zeedieren in Dubai ➜

 

Meer informatie over Dubai

Zoeken