Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

FujairahHet Emiraat van Fujairah omvat ongeveer 1450 vierkante kilometer of ongeveer 1,4% van de oppervlakte van de VAE en is het vijfde grootste Emiraat in de VAE. De bevolking is ongeveer 130.000 inwoners. Alleen het Emiraat Umm al-Quwain heeft minder bewoners.

Fujairah is het enige emiraat van de VAE, dat bijna geheel bergachtig is. Alle andere Emiraten, zoals Dubai en Abu Dhabi zijn gelegen aan de westkust en zijn grotendeels gedekt door de woestijn. Bijgevolg, Fujairah heeft een hoger dan gemiddelde jaarlijkse regenval van de VAE, waardoor boeren in de regio dit gebruiken om gewas te produceren.

De economie is gebaseerd op de subsidies en de federale overheidssubsidies verdeeld door de regering van Abu Dhabi (de zetel van de macht in de VAE). Lokale industrie bestaat uit cement, stenen breken en mijnbouw.

Een opleving in de bouw activiteit hielp de plaatselijke industrie. Er is een bloeiende vrijhandelszone, het nabootsen van het succes van de Dubai Free Zone Authority, die is opgericht rond Jebel Ali Port.

 

Meer informatie over de Verenigde Arabische Emiraten

Overige Emiraten

 

Zoeken